Most az U21-es válogatott kapott ki hárommal a horvátoktól – Gera reakciója

Ezúttal a második félidő okozta a vesztünket - ismét védelmi hibák.

Forrás: MLSZ

A magyar válogatott tegnapi harmatgyenge teljesítménye után az U21-es válogatottunk is 3 góllal kapott ki sajnos Horvátországtól. A nagyok az első félidőben veszítették el a meccset, ma a második játékrész okozta ismét fájdalmas vesztünket. Ezúttal is védelmi hibákból.

LABDARÚGÁS
U21-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 1–4 (1–1)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1013 néző.
Magyarország:
Demjén – Bolla, Varjas Z., Szalai A., Majnovics – Kiss B., Szabó B. (Tajti, 70.) – Szánthó (Szabó M., 61.), Schäfer (Korbély, a szünetben), Banó-Szabó (Hinora, 80.) – Bíró B. (Májer, 70.) Szövetségi edző: Gera Zoltán
Horvátország: Semper (Nevistic, a szünetben) – Sverko (Hujber, 67.), Kalaica, Soldo, Bradaric – Bistrovic (Dolcek, 67.) – Cuze (Lepinjica, 67.), Ivanusec (Zaper, a szünetben), Djurasek (Posavec, 67.), Marin (Bogojevic, a szünetben) – Kulenovic (Vizinger, a szünetben). Szövetségi edző: Igor Biscan
Gólszerző: Bíró B. (40.), ill. Kulenovic (9.), Djurasek

ÍME, AZ MLSZ BESZÁMOLÓJA:

"A 2021-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő U21-es válogatottunk szeptemberi felkészülési mérkőzései közül az első sikerült jobban, a dánok elleni idegenbeli 0-0 után a norvégok magabiztos, 3-0-s győzelmet arattak Felcsúton. Gera Zoltán az októberi összetartásra is meghívott néhány új játékost, közülük Varju Zoltán és Majnovics Martin a kezdőcsapatban kapott helyet a horvátok elleni, zalaegerszegi összecsapáson.

Az első helyzeteket a horvátok alakították ki, az első öt percben két fejesük is kevéssel kerülte el a kapunkat. A 9. percben viszont már nem hibáztak: egy labdakihozatalnál kissé körülményesek voltunk, a horvátok a jobb oldalukon megszerezték a labdát, és gyors ellentámadást vezettek, a beadás is pontosan érkezett, a középen berobbanó Sandro Kulanic pedig 7 méterről a kapunkba belsőzött (0-1). A gól után a horvátok játszottak fölényben, a mieink nehezen tudták átjátszani az ellenfél középpályáját, egy-két pontrúgásból tudtunk eljutni a vendégek kapujáig. 

Sokat volt a magyar térfélen a labda, de a 16-osunk közelében rendre odaért egy védőnk, így a horvátok sem alakítottak ki igazán nagy lehetőségeket, a félidő közepén volt egy veszélyes lövésük. A 40. percben némileg váratlanul egyenlítettünk: Szalai Attila fülelt le egy átadást saját térfelén, megindult a bal oldalon a kapu felé, majd a Szánthótól visszakapott labdát az alapvonal közelében beadta, az érkező Bíró Bence pedig közelről, a rövid kapufánál a hálóba továbbított (1-1), kialakítva a félidei eredményt.

A szünetben Gera Zoltán egyet cserélt, Schäfer András helyére a diósgyőri Korbély Kristóf állt, a horvátok négy helyen változtattak. Kiegyenlített játékot hozott a félidő első tíz perce, de az 57. percben a horvátok kihasználták első helyzetüket: egy bal oldali akció végén a jobbösszekötő helyén érkező Bruno Bogojevic a jobb kapufát találta telibe, a kipattanó Neven Durasek elé került, közeli lövésébe Varju Zoltán még beleért, de a labda így is a kapu közepében kötött ki (1-2). A 71. percben növelte előnyét a horvát csapat, ezúttal is a bal oldalon kerültek a védelmünk mögé, a pontos beadást Ivan Posavec fejelte védhetetlenül a hálóba (1-3). A folytatásban is védekezésre kényszerültünk, folyamatosan a magyar térfélen zajlott a játék. 

A hajrához közeledve kialakítottunk egy-két nagy helyzetet, de a horvátok kapusa bravúrt is bemutatva megakadályozta a szépítést. Ezen a napon a szerencse sem volt mellettünk, a 81. percben egy jobb oldali szabadrúgás után a felszabadítani próbáló Szalai Attiláról került a kapunkba a labda (1-4). A horvát válogatott végig összeszokottabb csapat benyomását keltette, kihasználta a magyar csapat védekezési hibáit, és így magabiztosan nyerte meg a találkozót.

 

"Még messze vagyunk attól a teljesítménytől, amit a csapattól látni szeretnék, továbbra is keressük az ideális összetételt, próbáljuk megtalálni a játékosokat az egyes posztokra. Ezzel együtt sem lett volna szabad ilyen gólokat kapnunk, túl sok területet hagytunk az ellenfélnek, nem tudtuk megvalósítani azt, amit védekezésben elvárunk a csapattól. A négy kapott gól nagyon sok, főleg hazai pályán, nem tudtunk előrelépni az előző mérkőzéshez képest. Ki kell elemeznünk a hibáinkat, és folytatni a megkezdett építkezést, bízom benne, hogy már a szlovénok ellen sikerül javítanunk a teljesítményünkön – értékelt a mérkőzés után Gera Zoltán."

Legfrissebb híreink