Montenegró-Magyarország: két komoly hiányzó

Rossi "debütál".

Forrás: mlsz.hu

Nagy Ádám és Pátkai Máté sem utazik el a magyar labdarúgó-válogatottal Podgoricába, a Montenegró elleni csütörtöki felkészülési mérkőzésre.

A magyar szövetség Twitter-oldalának híre szerint a két középpályás a telki edzőközpontban marad, hogy "a leghatékonyabb kezeléseket kapják az egészségügyi stábtól a lehető leggyorsabb felépülés érdekében". Nagy Ádám klubja, az angol Bristol City augusztus 17-i összecsapásán szenvedett bokasérülést és a játéka kérdéses a szlovákok elleni, jövő hétfői budapesti Európa-bajnoki selejtezőn. Pátkai Máté is kihagyta a nemzeti csapat hétfői edzését, mivel ő sincs százszázalékos állapotban.

Érdekesség, hogy a magyar labdarúgó-válogatott nyeretlen maradt a montenegrói csapattal szemben eddigi két barátságos mérkőzésén.

Montenegró nemzeti együttese éppen a magyarokkal játszotta története első válogatott találkozóját, bemutatkozása jól sikerült, mivel 2007 márciusában, egygólos hátrányból fordítva 2-1-re győzött Podgoricában. Egy évvel később, a budapesti "visszavágón" 3-3-as döntetlen született.


A két csapat csütörtökön 20.45-től Podgoricában csap össze egymással,

Marco Rossi szövetségi kapitánynak ez lesz az első felkészülési mérkőzése a magyar válogatott kispadján.


Az eddigi mérkőzések:

2007.03.24., Podgorica: Montenegró-Magyarország 2-1 (0-1) - barátságos
gól: Vucinic (64., 11-esből), Burzanovic (82., 11-esből), illetve Priskin (1.)

2008.08.20., Budapest: Magyarország-Montenegró 3-3 (1-1) - barátságos
gól: Priskin (29.), Hajnal (55., 87., utóbbit 11-esből), illetve Jovetic (45., 68., előbbit 11-esből), Vukcevic (52.)

Legfrissebb híreink