Montenegró-Magyarország: Marco Rossi reakciója

Bosszús a hibákért az év meccse előtt.

Forrás: Facebook/MLSZ

Mint ismeretes, a magyar válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Montenegró vendégeként csütörtök este, a Podgoricában megrendezett felkészülési mérkőzésen. A lefújást követően Marco Rossi szövetségi kapitány értékelt.

"Csalódott és mérges vagyok, mert nem szeretek veszíteni, és amikor ilyen helyzetben kapsz ki, az figyelmetlenség és nem történhet meg nemzetközi szinten. A válogatott színeit képviseljük, és hiába barátságos meccs, nem fordulhat elő. 

 

A találkozó megmutatta, hogy a kezdővel és a rendszerrel, amivel kezdtünk, veszélyesek tudtunk lenni addig, ameddig volt erőnk. Ezek után viszont passzívvá váltunk, szenvedtünk, és a helyzeteink ellenére amikor ők támadtak, nem voltunk elég kemények. Nyilván a cél, hogy minél tovább koncentráljunk erre a meccsre, de próbáljunk energiát spórolni a szlovákok elleni összecsapásra, fontos és össze is jött, főleg azok számára, akik ott kezdeni fognak.

Ez a meccs adott néhány olyan jelzést, amire kíváncsi voltam például egy-egy játékos pozíciójára és arra, hogy ott játszava helyt tud-e állni nemzetközi szinten. A bemutatkozók közül Gazdag és Sigér is jó meccset játszott, Ferenczinek akadtak hibái, de mindhárman bemutatkoztak, kár, hogy egy vereséggel záruló mérkőzésen. Az eredményt nehéz elfogadni, de el kell, és immár a teljes koncentráció hétfőre irányul.

Az év meccse jön! Próbálom levenni a terhet a játékosokról, de nagyon várom, hogy nagy meccsünk legyen. Az eredmény soktényezős, egy hiba elég és veszíthetünk is. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy jól fogunk focizni!"

Legfrissebb híreink