MOL Fehérvár: tekintélyes lengyel lap dicsérte a kölcsönjátékost

Szép karriert futhat be.

Forrás: molfehervarfc.hu

A 20 esztendős Bolla Bendegúz jelenleg kölcsönben szerepel a Zalaegerszeg csapatában. A fiatal játékos ebben az idényben 1807 percet töltött a pályán az NB I-es mérkőzéseken. Bolla játékjogát egyébként a MOL Fehérvár birtokolja. A Transfermarkt adatbankja szerint Bolla szerződése 2022-ben jár le a fehérvári alakulatnál.

A Fejér megyei klub hivatalos weboldala szerint Bollát tartja a lengyel Prezglad Sportowy nevű lap az NB I legtehetségesebb U21-es futballistájának. Íme a fehérváriak közleménye Bolla elismeréséről:

"A Prezglad Sportowy nevű tekintélyes lengyel sportújság egyik cikksorozatában az európai bajnokságok legtehetségesebb U21-es játékosairól közöl írásokat. Az OTP Bank Ligában Jaroslaw Gamba újságíró, korábbi scout, a MOL Fehérvár FC játékosát, a ZTE FC-nél kölcsönben szereplő Bolla Bendegúzt vélte a legjobbnak.

Az 1999-es, fehérvári születésű, Bolla az MTK-tól 2017 nyarán került a Vidihez, a Magyar Kupában a Dabas, az OTP Bank Ligában a DVTK ellen debütált, majd fél év siófoki kölcsönjáték után – szintén kölcsönben – a ZTE játékosa lett. NB I-es, és NB II-es bajnok, a 20219/2020-as szezonban eddig 21 alkalommal lépett pályára az élvonalban. Bendegúz volt a sorozat első olyan játékosa, akit nem a támadószekcióból emelt ki a szaklap újságírója."

Legfrissebb híreink