MOL Fehérvár-Puskás Akadémia: nem tévedett a Vidi légiósa

Ismét főszereplő volt a videobíró.

Forrás: molfehervarfc.hu

MOL Fehérvár-Puskás Akadémia 0-0

Rangadó után rangadó - röviden így lehetne összefoglalni a MOL Fehérvár programját. A fehérváriak szerdán a Fradit látták vendégül (a találkozót a zöld-fehérek nyerték meg 1-0-ra), szombaton pedig a Puskás Akadémiával csaptak össze Szabics Imre tanítványai hazai környezetben. Szabics a szerdai összecsapáshoz képest nem változtatott a kezdőjén. Ezzel kapcsolatban a tréner az M4 Sportnak elmondta, hogy elégedett volt a játékosai teljesítményével, valamint nincs is annyira mély rotációja jelenleg, hogy nagyon bele tudjon nyúlni a gárdájába.

Stopira a meccs előtt azt nyilatkozta, hogy nem számít könnyű találkozóra, és be is jött a számítása...

Egyébként a Puskás Akadémia is rangadót játszott az előző kanyarban, a Kisvárdától 1-0-ra kapott ki Hornyák Zsolt legénysége. A felcsútiakon nem látszott ez az eredmény az első félidőben, hiszen jóval veszélyesebben futballoztak. Corbu már a negyedik percben egy szép szólót vágott ki, de a lövésébe beleléptek. A 28. percben aztán néhány centi választotta el a vendégeket a vezetés megszerzésétől, Slagveer beadása után Kozák fejesét Kovács csak szemmel verte, a Vidi kapusát a kapufa kisegítette ebben a szituácuóban. 

A szünetben Funsho Bamgboye beállításával próbált lendületet adni csapatának Szabics Imre. Az első játékrészhez képest jobban futballozott a házigazda, amelyik a 67. percben emberelőnybe került. Solymosi Péter van Nieffnek mutatta fel a piros lapot, a felcsútiak játékosa odataposott Nikolicsnak. Solymosi egyébként az esetet visszanézte, ezt követően küldte le a pályáról a légióst. 

A 93. percben volt Funshónak egy ígéretes lövése 18 méterről, de ezt kitenyerelte Tóth Balázs, így maradt a 0-0. Az emberfór ellenére sem tudott diadalmaskodni a Vidi, amelyik ebben az idényben már negyedik alkalommal remizett az NB I-ben. Ezzel szemben a Puskás Akadémia először osztozott meg a pontokon. 

A Fejér megyei egyletek ütközetét a helyszínen tekintette meg Marco Rossi szövetségi kapitány. 

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: KOZÁK KAPUFÁJA

Az első félidőben egyértelműen jobb teljesítményt nyújtott a Puskás Akadémia, amely Kozák fejesénél járt a legközelebb a vezetés megszerzéséhez. Ha ez a jelenet góllal záródik, lehet hogy teljesen másképp alakul a folytatás...

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: A VIDEOBÍRÓ

A második félidő derekán tíz főre fogyatkozott a Puskás Akadémia. Solymosi Péter visszanézte van Nieff szabálytalanságát, és ezt követően mutatta fel a pirosat a bíró. Az már másik kérdés, hogy az emberfórral nem tudott élni a Vidi. 

JEGYZŐKÖNYV:

MOL Fehérvár FC - Puskás Akadémia FC 0-0
Székesfehérvár, 2014 néző v.:
Solymosi
sárga lap: Fiola (74.), illetve Nagy Zs. (58.), Tóth B. (86.)
piros lap: van Nieff (68.)
Fehérvár: Kovács D. - Fiola, Rus, Stopira, Heister - Nego, Szendrei, Makarenko, Dárdai (Petrjak, 83.) - Nikolics, Jallow (Bamgboye, a szünetben)
Puskás Akadémia: Tóth B. - Csirmaz, Stronati, Spandler, Nagy Zs. - Van Nieff, Favorov - Slagveer (Joao Nunes, 85.), Corbu (Plsek, 69.), Gera D. (Komáromi, 78.) - Kozák (Weslen Junior, 78.)

KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Puskás Akadémia a következő fordulóban a Mezőkövesdet látja vendégül, míg a Vidire debreceni túra vár. 

Tabella a linkre kattintva érhető el

FRISSÍTÉS:

22.38:

Legfrissebb híreink