MOL Fehérvár-Puskás Akadémia: foci vs. vírus - ELŐZETES

Szerencsére előbbié lehet a főszerep.

Forrás: molfehervarfc.hu

Az NB I 4. fordulójának szombat esti mérkőzésén a MOL Fehérvár a Puskás Akadémiát fogadja a MOL Aréna Sóstóban.

A két csapat helyzete különleges a bajnokságban: az Európa-ligában is versenyben lévő székesfehérváriak az előző körben, Budafokon szerezték meg első bajnoki sikerüket, míg a felcsútiak kettőből két győzelemmel rajtoltak - mindezt úgy, hogy koronavírusos játékosai hiányoztak a keretből, és kérdés, közülük ki és milyen formában térhet vissza, ha valóban pályára léphetnek a találkozón.

Mindeközben a hazaiaknál is megjelent a vírus, méghozzá az utánpótlásban, a felnőttcsapatnál egyelőre nincs szó befolyásoló tényezőről. 

"Látjuk a Puskás Akadémia tabellán elfoglalt helyezését, meglepetésnek mondható az eddigi szereplésük, egy meglepetéscsapat fog ellátogatni hozzánk szombaton. Egyelőre nem tudjuk, hogy alakul a keretük a visszatérőkkel, minden eshetőségre fel kell készülnünk. Sok válogatott játékosunk szerepelt különböző korosztályokban a nemzeti válogatottakban, ez sem könnyítette meg a felkészülésünket. Akik itt voltak becsülettel elvégezték az edzésmunkát. Ott szeretnénk folytatni a bajnoki szereplést, ahol az előző fordulóban abbahagytuk, meg akarjuk szerezni az első hazai győzelmünket" – nyilatkozta a mérkőzés előtt a fehérváriak trénere, Márton Gábor.

„Majdnem elsírtam magam, mert nem tudom, hogy mi történik majd akkor, amikor mindenki egészséges lesz. Nagyon sajnálnám, ha valakit félre kellene állítanom, de szerintem ez nem fog megtörténni addig, ameddig a csapatmunka működik. Buta lennék, ha megbontanám azt a csapatot, amelyik nyerőképes. Fiatal, harcos csapat a mostani, amelyik fel tudja venni a versenyt az NB I-es gárdákkal. Persze, még nem játszottunk a papíron nehezebb ellenfelekkel, mint a Ferencvárossal, vagy a Videotonnal, de a következő fordulóban pont a Vidivel találkozunk majd, sokat fog majd mutatni az a meccs” - mondta még a Kisvárda elleni 3-0-s győzelem után Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia edzője.

A Puskás javára szólhat, hogy a két gárda legutóbbi három összecsapásából egyszer sem kellett pont nélkül távozniuk a szomszédvárból. Az összesített mérleg a Vidinek kedvez, 9-szer nyertek a fehérváriak, 4-szer döntetlen született, míg 3-szor a felcsútiak örülhettek.

A MOL Fehérvár-Puskás Akadémia találkozó 19 óra 30 perckor kezdődik.

Legfrissebb híreink