MOL Fehérvár: Kovács Zoltán elmondta, hány játékos érkezhet

Huszti és Juhász pótlásáról is beszélt.

Forrás: MOL Fehérvár/Facebook

A MOL Fehérvár trófea nélkül zárta a 2019/2020-as szezont. A fehérvári együttes a bajnokságban a második helyen végzett, míg a Magyar Kupában az elődöntő jelentette a végállomást Joan Carrillo legénységének.

Az már biztossá vált, hogy a szakmai stáb az új idényben nem számíthat Juhász Rolandra, Huszti Szabolcsra és Viníciusra. Előbbi két játékos befejezte a karrierjét, míg Vinícius minden bizonnyal másik csapatban fog futballozni.

A Fejér megyei klub hivatalos weboldalának adott interjút Kovács Zoltán. A beszélgetés során a három kulcsember pótlása is szóba került.

"Juhász Roland, Huszti Szabolcs és Vinícius Paulo személyében olyan futballisták hagyják el Fehérvárt, akik nemcsak a pályán mutatott teljesítményükkel vívták ki a szurkolók és a szakma elismerését és szeretetét, hanem az öltözőben is meghatározó karakterek voltak. Nagyon nehéz lesz őket pótolni, de természetesen azon dolgozunk, hogy ez minél előbb sikerüljön. De jelenleg is vannak az öltözőben olyan játékosok, akiknek elő kell lépniük és vezérré kell válniuk, mert alkalmasak rá. Az elmúlt egy-két évben elkezdtük megfiatalítani a csapatot, ez alól csak Nikolics Nemanja leigazolása a kivétel. Ezt a tendenciát szeretnénk folytatni a következő hetekben, hónapokban is" - mutatott rá a sportigazgató.

Az is kiderül, hogy a fehérváriak szeme előtt jelentős célok lebegnek. Kovács úgy kalkulál, hogy három-négy játékos érkezhet az alakulathoz.

 

"Vannak megkeresések, biztos hogy lesznek távozóink, a másik oldalon pedig három-négy érkezővel számolunk, szeretnénk frissíteni a keretet, hiszen a céljaink változatlanok: bajnoki címet és Magyar Kupát akarunk nyerni jövőre, a nemzetközi kupában pedig minél messzebb próbálunk jutni" - szögezte le Kovács Zoltán.

Legfrissebb híreink