MOL Fehérvár-Honvéd: Pátkai elmondta, miben kell javulnia a Fehérvárnak

Fontos pontokat veszítettek a fehérváriak.

Forrás: molfehervarfc.hu

A MOL Fehérvár a Honvédot fogadta az NB I szombati játéknapján. A Fradi győzelme miatt nagyobb teher volt a fehérváriakon, de a második helyen álló Fejér megyeiek nem tudták visszaállítani a két csapat közötti 4 pontos különbséget, mivel 0-0-s döntetlent játszottak a kispestiekkel. A pontvesztés mellett az is fájhat Joan Carrillónak, hogy Nego és Petrjak is megsérült a hétvégi találkozón. Petrjak a bordáját, Nego pedig a vádliját fájlalta, mindkét játékost le kellett cserélni. 

Kapust igazolhatnak a fehérváriak - NB1.hu

A MOL Fehérvár csapatában folytathatja a pályafutását Hindrich Ottó. A 17 esztendős kapus korábban a román harmadosztályban szerezhetett tapasztalatot, manapság pedig a CFR Cluj csapatának a tagja. Januárban egy felkészülési mérkőzésen már lehetőséget kapott, ezzel történelmet írt, hiszen Hindrich lett a kolozsváriak legfiatalabb debütálója.

Pátkai szerint kemény, férfias meccset produkált a két csapat. A válogatott középpályás elmondta, nem lehetnek elégedettek az eredménnyel. Azt érezte, hogy a fővárosiak nem mertek kockáztatni, nekik elég volt az egy pont. Ezt elérték a kispestiek, így ők lehetnek az elégedettebbek. 

A rutinos futballista úgy gondolja, a támadó harmadban voltak kicsit pontatlanok, az utolsó passzokba hiba csúszott, ezen feltétlenül javítaniuk kell a folytatásban. 


"Ha ebben a tekintetben előre tudunk lépni, a jövőben meccseket fogunk  nyerni" - mutatott rá Pátkai, aki hozzátette, frissebbnek kell lenniük az ellenfél kapujának közelében. 

MOL Fehérvár-Honvéd: friss hírek a fehérvári sérültekről - NB1.hu

A MOL Fehérvár a Honvédot látta vendégül az NB I szombati játéknapján. A fehérváriak vállát győzelmi kényszer nyomta, hiszen a listavezető Ferencváros 4-0-s győzelmet aratott a Paks ellen, így Joan Carrillo legénységének diadalmaskodnia kellett volna, hogy ne szakadjon le a Fraditól.

A fehérváriak a következő fordulóban az Újpest otthonában vendégeskednek. 

A meccs összefoglalója:

MOL Fehérvár-Honvéd 0-0
Mol Aréna Sóstó, 3054 néző, v.: Berke
sárga lap: Ikenne King (33.), Lanzafame (86.)
kiállítva: Aliji (91.)    
Fehérvár: Kovácsik - Fiola, Musliu, Vinícius, Stopira - Pátkai, Elek - Nego (Houri a szünetben), Kovács I., Petrjak (Milanov 59.) - Futács (Hodzic 75.)
Honvéd: Tujvel - Ikenne King (Uzoma 73.), Batik, Kamber, Lovric, Aliji - Banó-Szabó, Kesztyűs, Hidi - Lanzafame, Moutari (George 72.)
    
A Honvéd kezdte veszélyesebben a találkozót, különösen Amadou Moutari volt elemében, aki előbb kapufára belsőzött, majd távolról is veszélyes lövéssel jelentkezett. Húsz perc után átvette a kezdeményezést a Fehérvár, amely Loic Nego közeli perdítésénél, majd Ivan Petrjak és Visar Musliu fejesénél is közel járt a gólhoz.

A fordulást követően Kovács István ziccerét rúgta ki Tomas Tujvel, majd Futács Márkó szerzett gólt lesről. A második félidő nagy részében a hazaiak próbálkoztak többet, a vendégek jobbára csak védekeztek, amikor pedig eljutottak a fehérvári kapu elé, akkor Banó-Szabó Bence lőtt tiszta helyzetből a kapufa élére. A Honvéd végül tíz emberrel fejezte be a meccset, mert Naser Alijit utánrúgásért kiállította a játékvezető.

Legfrissebb híreink