MOL Fehérvár-Honvéd: friss hírek a fehérvári sérültekről

Ketten is kidőltek a sorból.

Forrás: molfehervarfc.hu

A MOL Fehérvár a Honvédot látta vendégül az NB I szombati játéknapján. A fehérváriak vállát győzelmi kényszer nyomta, hiszen a listavezető Ferencváros 4-0-s győzelmet aratott a Paks ellen, így Joan Carrillo legénységének diadalmaskodnia kellett volna, hogy ne szakadjon le a Fraditól. A siker nem jött össze, a találkozó 0-0-s döntetlennel zárult, emiatt a zöld-fehérek fórja már 6 pont. A Fejér megyeiek helyzetét az is nehezíti, hogy az FTC 1 meccsel kevesebbet játszott.

Nem csupán a remi miatt bosszankodhatnak a fehérváriak. A kispestiekkel vívott találkozón Petrjak és Nego is megsérült, mindkét játékost le kellett cserélni. Nego a jobb vádlijában érzett fájdalmat, míg Petrjak a bordájára kapott ütést.

Vidi-Honvéd: befolyásolják a végső sorrendet a sérülések? - NB1.hu

Ugyan gól nem esett a Fehérvár és a Honvéd összecsapásán, azonban debütálásokkal és sérülésekkel volt tűzdelve a találkozó A székesfehérvári mérkőzésen számos új arcot láthatott a közönség, mind a két oldalon lehetőséghez jutottak friss igazolások.

Dr. Kovács Tibor csapatorvos a fehérváriak weboldalának elmondta, mik a legfontosabb információk a játékosokról.

"Nego az első félidő végén a földön maradt ülve, a jobb vádlijában érzett fájdalmat. Jelenleg képalkotó vizsgálatok vannak folyamatban, hogy kiderítsük, milyen mértékű az izomsérülése. Petrjak az első félidőben kapott egy ütést a bal bordájára, a második félidőben pedig fokozódtak a fájdalmai, ráadásul még egy ütést kapott ugyanoda, a kórházi vizsgálatok szerint borda-zúzódást szenvedett" - fogalmazott dr. Kovács Tibor.

A forduló nézőszámai: újra a Fradi meccse lendített az átlagon - NB1.hu

Szombaton a 17. fordulóval folytatódott a küzdelem az NB I-ben. A 2020-as esztendő első bajnokiját a Groupama Arénában rendezték, ahol a Paks vendégeskedett. A meccsnek külön pikantériát adott Böde Dániel személye, a korábbi Fradi-kedvenc immáron ellenfélként tért vissza a fővárosi zöld-fehérek otthonába.

A fehérváriak a következő fordulóban az Újpest otthonában vendégeskednek.

A mérkőzés összefoglalója:

 

MOL Fehérvár-Honvéd 0-0
Mol Aréna Sóstó, 3054 néző, v.: Berke
sárga lap: Ikenne King (33.), Lanzafame (86.)
kiállítva: Aliji (91.)    
Fehérvár: Kovácsik - Fiola, Musliu, Vinícius, Stopira - Pátkai, Elek - Nego (Houri a szünetben), Kovács I., Petrjak (Milanov 59.) - Futács (Hodzic 75.)
Honvéd: Tujvel - Ikenne King (Uzoma 73.), Batik, Kamber, Lovric, Aliji - Banó-Szabó, Kesztyűs, Hidi - Lanzafame, Moutari (George 72.)
    
A Honvéd kezdte veszélyesebben a találkozót, különösen Amadou Moutari volt elemében, aki előbb kapufára belsőzött, majd távolról is veszélyes lövéssel jelentkezett. Húsz perc után átvette a kezdeményezést a Fehérvár, amely Loic Nego közeli perdítésénél, majd Ivan Petrjak és Visar Musliu fejesénél is közel járt a gólhoz.

Nagyot lépett a Fradi az aranyérem felé - beszámoló a 17. forduló meccseiről - NB1.hu

Felébredt téli álmaiból az NB I, a 17. fordulóval elkezdődött a tavaszi idény. A Ferencváros Paks elleni sikere nyitotta a kört, majd négy találkozót rendeztek 17 órakor. Nem hibázott a Mezőkövesd, a Kisvárdát győzték le. A MOL Fehérvár és a Honvéd gól nélküli döntetlennel nyitotta az új évet, és a Kaposvár-Puskás kettős sem bírt egymással.

A fordulást követően Kovács István ziccerét rúgta ki Tomas Tujvel, majd Futács Márkó szerzett gólt lesről. A második félidő nagy részében a hazaiak próbálkoztak többet, a vendégek jobbára csak védekeztek, amikor pedig eljutottak a fehérvári kapu elé, akkor Banó-Szabó Bence lőtt tiszta helyzetből a kapufa élére. A Honvéd végül tíz emberrel fejezte be a meccset, mert Naser Alijit utánrúgásért kiállította a játékvezető.

Legfrissebb híreink