MOL Fehérvár: ezért kellett mennie Nikolicsnak

Átigazolási tervekről is beszélt Kovács Zoltán.

Forrás: molfehervarfc.hu

A MOL Fehérvár az előző héten jelentette be, hogy távozik a csapattól Marko Nikolics. A tréner utódja Joan Carrillo lett. A visszatérő Carrillo bemutatkozása jól sikerült, hiszen a fehérváriak 3-1-es győzelmet arattak a DVTK otthonában. 

A Fejér megyei együttes sportigazgatója, Kovács Zoltán az M4 Sport Góól című műsorának volt a vendége. Kovács elmondta, már a Vaduz elleni El-búcsút követően felmerült az edzőváltás gondolata, de ekkor még bizalmat szavaztak Nikolicsnak. Az előző hetekben nem jöttek az eredmények, a sportigazgató úgy véli, a fehérváriak közepesnél is gyengébb eredményeket produkáltak. Emellett arra is rávilágított, hogy a játék sem olyan volt, amilyet elképzeltek. Azt is kiemelte, hogy a szervezett védekezés került előtérbe, míg a támadásépítés kicsit háttérbe szorult. Nikolics kezében volt a döntés, de nem úgy tűnt, hogy jó irányba tart a folyamat.

Nikolics örökébe tehát Carrillo lépett. Kovács megjegyezte, hogy a spanyol tréner volt a poszt legfőbb esélyese. Vele is a bajnoki cím a fehérváriak célja. 

 

Kovács Zoltán végezetül arról is beszélt, hogy 1-2 poszton szeretnék megerősíteni a csapatot. Bár az átigazolásokról majd a régi-új trénerrel is egyeztetni fognak. 

Legfrissebb híreink