MOL Fehérvár-DVSC: Kondás kifakadt, de... - reakciók

Carrillo remek szavai Juhász Rolandról és a csapatról.

Forrás:

Mint ismert, szerdán a MOL Fehérvár Futács Márkó 83. percben szerzett góljával odahaza 1-0-ra verte a DVSC-t. A hazaiak bebiztosították ezüstérmüket, míg a vendégek nagyon nehéz helyzetbe kerültek: három fordulóval a bajnoki zárás előtt három pont a hátrányuk a 10., még bennmaradást érő helyen álló Paks mögött, ráadásul Bódi Ádámot szövegelésért kiállította a játékvezető a lefújást követően.

Vidi-Loki: hatalmas bajban a debreceniek - GÓLOK TÖRTÉNETE - NB1.hu

 

A két vezetőedző értékelte a látottakat.

Joan Carrillo (MOL Fehérvár): "A szurkolók miatt is örülök a három pontnak, elsősorban nekik szólt ez, járt már egy győzelem, hisz jól dolgoztunk. A játékosaim hozzáállását csak dicsérni tudom, megvolt az eredménye, gratulálok a csapatnak. Több gólt szerettünk volna szerezni, de a Debrecen nagyon fegyelmezetten védekezett, és ezt nehezen tudtuk feltörni. Éreztük, hogy több támadó kell, ezért is jött Futács Márkó, és végül az ő gólja döntötte el a mérkőzést. Keményen dolgozik, hogy betaláljon, megérdemelte, örülök neki. Hamarosan következik Juhász Roli hazai búcsúmeccse, megtiszteltetés, hogy vele dolgozhattam. Igazi profi, továbbra is megvan benne a versenyszellem, nem a visszavonuláson gondolkodik, meg akarja nyerni a meccseket."

Kondás Elemér (DVSC): "Nem értem Bódi Ádám reakcióját, nem szabad így viselkednie egy csapatkapitánynak, nem lehet ilyet elkövetni, óriási fegyelmezetlenség három meccsel a vége előtt. Azt mondtam, innen nem szabad vereséggel távozni. Szervezetten játszottunk, nem is igazán találtak fogást rajtunk, de magassági fölényben volt a végén a Fehérvár, hisz sérülés miatt pont hiányzott a játékosunk onnan - van egy oldalszabadrúgás és bepattan Futácsról a labda. Sokkal racionálisabbnak kell lenni... egész évben viszonylag könnyű gólokat adtunk az ellenfélnek. Folyamatosan azon vagyunk, hogy rendben legyenek a fejek, ezzel nincs is különösebb gond. Olyan típus vagyok, aki nem adja fel az utolsó pillanatig, és ezt várom el a játékosoktól is."

 

EMLÉKEZTETŐ
 

MOL FEHÉRVÁR FC - DVSC 1-0

A Ferencváros tegnap bajnok lett, a Kövesd és a Puskás Akadémia tisztes távolságban a Mol Fehérvár FC-től (a matyóföldiek a lefújás után léptek pályára Újpesten), míg a kieső helyen szerénykedő Loki az életéért játszott a Vidi otthonában is. A meccs magyar szinten nem volt rossz, ám az első félidőben gyakorlatilag csak egy ziccer volt, amikor Stopira 7 méterről mellé fejelt az utolsó pillanatokban. Fordulás után kissé intenzívebb lett a játék. Az 58. és a 61. perc között volt három ziccer (kettő a Vidinek, Juhász fejese után a lécen csattant a labda),

A meccs főszereplője: Juhász Roland
Joan Carrillo az Újpest elleni 2-2 után azt mondta, akinek nincs kedve játszani a Loki ellen, az jobb, ha elhagyja a klubot. Juhász akkor nem játszott, ma viszont kezdett, végig a pályán volt, a hozzáállása ismét példaértékű volt. Megérdemelte volna, hogy az 56. percben a bólintása után ne a lécen csattanjon a labda, hanem a kapuba kerüljön. 

A meccs kulcsmomentuma: Futács Márkó győztes gólja:
Lehetett volna Juhász, Adeniji vagy Stopira is beadás utáni gól szerzője (az 58. és a 61. perc között, mint már jeleztük), de a csereként beállt Futács volt az, aki eldöntötte végül a 3 pont sorsát.

A győztes gól története (ha egy gól van,  címen akkor sem változtatunk):
83. p.: Houri jobb oldali beadására Futács érkezett az ötösnél a védőjét megelőzve, a lövése után a védeni szándékozó Kosickyről a kapu bal oldalába pattant a labda.

A következő feladat:
A Vidire hatalmas rangadó vár, hiszen a Mezőkövesd vendége lesz szombaton, míg a Loki a hullámvölgybe került Diósgyőrt fogadja. 

Jegyzőkönyv:

OTP Bank Liga, 30. forduló: MOL Fehérvár FC - Debreceni VSC 1-0 (0-0) 
Mol Aréna Sóstó, 1812 néző, v.: Vad II.
gólszerző:
Futács (83.)
sárga lap: Varga K. (81.)
Fehérvár: Kovácsik - Fiola (Nikolov 61.), Juhász R., Stopira, Hangya (Vinícius, a szünetben) - Houri, Pátkai (Bamgboye 61.) - Nego, Hodzic (Futács 61.), Petrjak (Kovács I. 86.) - Nikolics
Debrecen: Kosicky - Kusnyír (Bódi, a szünetben), Pávkovics, Szatmári, Barna - Bényei, Csősz (Belényesi 89.) - Kundrák (Baráth 87.), Milunovic (Szécsi 74.), Varga K. - Trujic (Adeniji, a szünetben)

A tabella a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink