MOL Aréna Sóstó: videó az eddigi 500 napról

Az első gólt is megmutatták.

Forrás: molfehervarfc.hu

Pontosan 500 nappal ezelőtt, 2018. november 21-én avatta fel a MOL Fehérvár csapata Újpest FC elleni bajnoki mérkőzéssel a MOL Aréna Sóstót.

A klub honlapja összeszedte az első félezer nap legfontosabb történéseit, érdekes statisztikai adatait. Talán sokan emlékeznek arra, hogy a nyitómeccset megelőzően a fehérvári illetőségű Pixa, majd a szintén fehérvári származású Fluor Tomi együttese, a Wellhello fellépésére került sor, később pedig a város 400 táncosa adott elő látványos koreográfiát. Ezt követően lézershow-t láthattak a korán érkezők, aztán dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármesterének beszéde következett, végül a kilátogatók elénekelték a Himnuszt. Andó-Szabó Sándor sípjelére az ünnepélyes kezdőrúgást két legenda, Kovács József, illetve Karsai László végezte el, majd kezdetét vette a találkozó, melyre 11.251 szurkoló látogatott ki.

A 90 perc során viszonylag kevés helyzetet alakítottak ki a csapatok, inkább a küzdelem dominált. A történelmi pillanatra az 58. percig kellett várni, ekkor Scsepovics használta ki Litauszki hibáját, de helyzetben Bojovics szögletre tudott menteni. Ez pedig meghozta a stadion első találatát: Milanov sarokrúgását Juhász Roland fejelte a kapu bal oldalába és mivel a hátralévő időben újabb gól már nem született, így a vendéglátó stílszerűen a csapatkapitány találatával nyerte meg a stadionavatót.

További érdekesség, hogy a fehérváriak eddig 25 bajnokit játszottak a stadionban, 16 győzelem és 3 döntetlen mellett 6 vereség a mérlegük. A legtöbb gólt, 9-et Armin Hodzic szerezte, míg Ivan Petrjakhoz is fűződik érdekesség: a Vidi első bajnoki gólját a MOL Aréna Sóstóban a Ferencvárostól kapta 2018 decemberében, az a Petrjak talált be a hálóba, aki 14 hónappal később - már fehérvári játékosként - újabb történelmi tettet hajtott végre: ő szerezte a MOL Aréna Sóstóban az első mesterhármast, méghozzá idén februárban a ZTE ellen - alig 13 perc alatt.

A Magyar Kupában még gólt sem kaptak odahaza, míg az NB I-ben a rajtuk kívül szereplő 11 csapat közül 10 már szerzett legalább 1 gólt ellenfélként: a Budapest Honvéd az egyetlen együttes, amelyik nem talált a kapuba az elmúlt 500 napban Székesfehérváron.

Legfrissebb híreink