MLSZ: új módszerrel választanak majd elnököt

Tájékoztatást adott a szóvivő.

Forrás:

A koronavírus-járvány miatt nagyon sok helyen megváltozott a munkavégzés és az ügyintézés, a legtöbb helyen otthoni/online üzemmódra váltottak át. Az nb1.hu is megtette ezt, csak már vagy 20 évvel ezelőtt.

És most az MLSZ életében is bekövetkezhet a pillanat, amikor először fognak elektronikus úton fontos döntést, döntéseket meghozni, mert elnököt és elnökséget kell választani.

Mint ismeretes, az MLSZ április 21-én 10 órai kezdettel tervezi éves küldöttközgyűlésének a megtartását, és ebben a kialakult helyzetben miatt sem lesz változás.

A részletekről Sipos Jenő, a szövetség szóvivője tájékoztatta a Nemzeti Sportot.

 

„Folyamatban van a technikai egyeztetés, hogy a küldöttközgyűlést elektronikus formában lehessen megtartani. Évente nagyjából nyolcvan-száz fő személyes jelenléte mellett tartjuk meg a közgyűlést, és ezúttal is legalább ekkora érdeklődésre számítunk az elektronikus hírközlőeszközökön keresztül, ezért a technikai háttér biztosítása különös előkészületeket igényel. Ugyanakkor a napirendi pontok ismertek, vagyis a járványhelyzetben – az egészségügyi előírásokat betartva – semmi sem indokolná a közgyűlést elhalasztását.”

 

Az MLSZ honlapján elérhető, a küldötteknek szóló tájékoztatóból kiderül, hogy a jelenlegi elnök, Csányi Sándor lesz az egyetlen elnökjelölt a tisztújító közgyűlésen, és ugyanarra a nyolc személyre érkezett jelölés az elnökségi tagságra, aki eddig is az elnökség tagja volt. Vagyis, ha a küldöttek ismét megválasztják őket, akkor Csányi Sándor mellett Anthony Radev, Balogh Gabriella, Bánki Erik, Berzi Sándor, Dankó Béla, Garancsi István, Nyilasi Tibor és Török Gábor is folytathatja a munkát az MLSZ elnökségében. A jelölések alapján ugyancsak változatlan összetételű maradhat a felügyelő bizottság is. 

Legfrissebb híreink