MLSZ-program: minden tehetség megmutathassa magát - Storck

Budapest – Németországban eredményesen alkalmazták, körülbelül tíz évbe telt, mire „beért".

Forrás: utanpotlassport.hu

Bernd Storck szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) megyei szinten működő új tehetségfejlesztő programjának egyik legfontosabb célja, hogy minden igazi tehetség megmutathassa magát.

 

A magyar válogatott szövetségi kapitánya – egyben az MLSZ sportigazgatója – ezt az M1 aktuális csatornának adott hétfői interjújában mondta el.

 

A német szakember megjegyezte, hazájában ezt a rendszert már eredményesen alkalmazták, igaz, körülbelül tíz évbe telt, mire „beért". Ugyanakkor hozzátette, egyáltalán nem biztos, hogy Magyarországnak is tíz évre lenne szüksége ezen a téren.

 

Bernd Storck hangsúlyozta, már átadták a központokban dolgozó öttagú stábok tagjainak azt a tudást, amely kulcsfontosságú az eredményes munkához. A megyék részére részletesen kidolgozott edzésprogramot állítottak össze. A központok így ugyanazon irányelvek mentén képzik a játékosokat, minden helyszínen ugyanazt az edzésmunkát elvégezve és ugyanazokat a követelményeket szem előtt tartva. A program megyei szinten zajlik, Budapesten és Pest megyében két-két, a többi megyében egy-egy tehetségközpont alakult meg.

 

A program keretében május végétől regionális tornákat rendeznek a megyei csapatok számára, később regionális válogatottak alakulnak ki, amelyek tagjai rendszeresen együtt készülnek majd Telkiben a szövetségi edzők irányításával.

Legfrissebb híreink