MLSZ: eldőlt Király Gábor sorsa

Hivatalos bejelentés.

Forrás:

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, Király Gábor nem hagyta annyiban 3 meccses eltiltását, amit a Fradi elleni mérkőzésen szedett össze. Lovrencsics Gergő találatát követően reklamált lest, nem mellékesen jogosan az ikonikus hálóőr, ezért kapott két sárgát, a játékvezető jegyzőkönyve szerint pedig nyomdafestéket nem tűrő szavakat használt. Ezért is a komoly eltiltás.
 
A játékos váltig állította, semmiféle káromkodás nem hagyta el a száját, és a végsőkig elment, hogy ezt bizonyítsa Karakó Ferenc szavai ellenében. Legutóbb már a szövetség Fellebviteli Bizottsága tárgyalta az ügyét, de nem tudtak dönteni, így elnapolták.
 
A magyar válogatottsági rekorder most megkapta az igazát, a bizottság megállapította, Király Gábor nem káromkodott a játékvezetővel, így a kapus által kihagyott két Haladás-találkozóval a büntetését letöltöttnek tekinti a szövetség.
 
– Örülök, hogy kiderült az igazság, és kiderült, hogy valótlanságot állítottak rólam! Semmisé tenni nem lehet a felfüggesztést, de a két mérkőzés már letelt, így mostantól újra csak a Haladás minél jobb szereplésére kell koncentrálnom. Ez az eset példa legyen arra, hogy ki kell állnunk az igazunk mellett! Példa legyen arra, hogy a mérkőzés jegyzőkönyvének összhangban kell lenni a valóságban történtekkel. Példa legyen arra, hogy a mérkőzés kommentálásakor a több tízezer ember előtt kimondott szónak igaznak és megalapozottnak kell lennie! – olvasható a játékos hivatalos honlapján.

Legfrissebb híreink