MK: Lefutott párharcok a keddi negyeddöntőkben

Csákvár – Újra összeáll a Fradi-tábor, és kívülről szurkol?

Kedden és szerdán két-két negyeddöntő-visszavágóval kialakul a labdarúgó Magyar Kupa legjobb négyes mezőnye. A négy mérkőzésből nem lefutott még az Újpest és az NB II-es Gyirmót 0-0-ról induló összecsapása, és a Videoton pécsi fellépése (2-1-es fehérvári előnyről). Ugyanakkor ma a másodosztályú Szolnok az idegenben aratott 3-1-es győzelme után fogadja az NB III-as Kisvárdát, a Ferencváros pedig 5 gólos fórba került az első meccsen a másodvonalbeli Csákvárral szemben.

 

Utóbbi tehát a leginkább lefutott párharc, mégis nagy érdeklődés övezi a hazaiak számára így is futballünnepnek ígérkező mérkőzést. Még akkor is, ha az NB II-ben a bennmaradásért küzdve, a pénteki, Cegléd elleni bajnoki elsőbbséget élvez, így Bognár György szakmai igazgató nem a legerősebb összeállításban, de az „állva halunk meg”-jelszóval küldi pályára a csapatát.

 

Fotó: mlsz.hu

 

De nem csak hazai részről, hanem a vendégtábor oldaláról is különleges az alkalom: a várhatóan teltházas kupameccsre ugyanis – az internetes fórumokban terjedő felhívásuk alapján – elutaznak a zöld-fehérek találkozóit jó ideje bojkottáló Fradi-tábor szervezett szurkolói csoportjai is. Miután a hazai jegyek elfogytak, a vendégdrukkerek pedig a nekik szánt 200 belépőt csak szurkolói kártyával, a Groupama Arénában vehették (volna) meg, ők vélhetően csak az összesen 750 fős befogadóképességű „stadionon” – vagy inkább nevezzük így: centerpályán – kívülről hallathatják majd a hangjukat.

 

 

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágók

 

Kedd

18.00: Aqvital FC Csákvár (NB II)–FTC (az első mérkőzésen: 0-5)

18.00: Szolnoki MÁV FC (NB II)–Kisvárda Master Good (NB III) (3-1)

 

Szerda

18.00: Újpest FC–Gyirmót FC Győr (NB II) (0-0)

18.00: PMFC-Matias–Videoton (1-2)

Legfrissebb híreink