MK: Horváth borzasztó élményről, a Fradi-edző extra motivációról beszélt- az NB I-es főszereplők várakozásai

A ZTE-nél jó a hangulat, Csertői rotálni fog.

Forrás: honvedfc.hu

Nagyüzem lesz a MOL Magyar Kupában szerdán: a negyedik forduló 16 összecsapásából 13-at rendeznek meg. Az NB I-es csapatok közül csak a Vidi és a Paks nem lép pályára ma (mindkét gárda november 3-án harcolhatja ki a továbbjutást). Cikkünkben összegyűjtöttük az élvonalbeli csapatokat irányító edzők, illetve az NB I-ben edződő játékosok várakozásait a kupacsaták előtt.

VSK Tököl-Fradi (kezdés: 13.30)

Peter Stöger: "Ehhez a mérkőzéshez is úgy állunk hozzá, ahogy az összes többihez, vagyis maximális koncentrációval. Utánanéztünk az ellenfelünknek, van róla információnk. Tudjuk, hogy alacsonyabb osztályban szerepelnek, éppen ezért csakis rajtunk fog múlni, hogyan alakul ez az összecsapás, természetesen nyerni akarunk. A hazaiak egészen biztosan extra motivációval játszanak majd ellenünk, hiszen nem mindennap van lehetőségük egy ilyen nagy klub ellen játszani, mint amilyen a Fradi, így biztosan nagy élmény lesz számukra ez a találkozó. Nekünk viszont saját magunkkal kell foglalkozni. Jó játékot és gólokat várok a csapatomtól!" (fradi.hu)

Kisvárda-MTK (kezdés: 17.00)

Joao Janeiro: "Mindig a következő mérkőzés a legfontosabb, ez pedig jelen állás szerint az MTK elleni. Nehéz mérkőzés előtt állunk az egyik tradicionális magyar csapat ellen, fizikálisan és mentálisan is menedzselni kell a játékosainkat, hogy készen álljunk a mérkőzésre. Játszottunk már az MTK-val augusztusban, de annak a mérkőzésnek a tapasztalataiból azért nem kell kiindulni, mert azóta ellenfelünk már edzőt cserélt. Ellenfelünk Ferencváros elleni mérkőzése pedig túl közel volt a mostani fellépéséhez, így meglehet, lesznek a soraiban változások. Az MTK identitását viszont jól ismerjük, tudjuk, mit kell alkalmaznunk támadásban és védekezésben, megpróbáljuk a legjobbunkat adni, valamint mentálisan erőnek kell lennünk ahhoz, ha tovább akarunk jutni. Úgy gondolom, mindenki készen áll a szerdai játékra." (kisvardafc.hu)

Kovácsréti Márk számára speciális lesz ez a találkozó, hiszen az MTK futballistája korábbi csapatával találkozik. A videóban többek között arról beszél a kék-fehérek játékosa, hogy milyen játékkal harcolhatják ki a továbbjutást.

ETO FC Győr-Puskás Akadémia (kezdés: 17.00)

Szolnoki Roland a Loki legyőzése után a regeneráció fontosságára is felhívta a figyelmet:

Haladás-Gyirmót (kezdés: 17.00)

Csertői Aurél: "Nagyon jó formában lévő ellenfélhez utazunk, hiszen a Haladás a jelenlegi listavezető az NB II-ben. Nagyon kemény mérkőzésre számítok, de mindenképpen szeretnénk továbbjutni. Olyan játékosok is szerepet kapnak majd nálunk, akik az utóbbi időben nem jutottak sok lehetőséghez a bajnoki mérkőzéseken." (kisalfold.hu)

Kecskemét-DVSC (kezdés: 18.00)

Huszti Szabolcs: "Nagyon nehéz meccsre számítok, főleg, hogy ilyen rossz periódusban vagyunk. Ugyanakkor remélem, sikerrel tudjuk venni a következő akadályt, és továbbjutunk a Magyar Kupa következő körébe." (kecskemetite.hu)

A DVSC fiatal tehetsége, Baranyai Nimród éles mérkőzést vár a Kecskemét ellen:

ZTE-Honvéd (kezdés: 19.30)

Kálnoki Kis Dávid: "Egy biztos, hogy a Honvéd ugyanolyan komolyan veszi majd ezt a találkozót, mint mi. Korán összekerültünk NB I.-es csapatokként, és hát tudjuk, hogy a fővárosi egy erős együttes, hiszen még a kispadján is válogatott labdarúgók ülnek. Azt érzem a társaságon, hogy senki nem dőlt hátra a jó eredmények miatt sem. A korábbi feszültség és a nehézségek helyett most jobb hangulatban lehet készülni. Ezért is lesz fontos a szerdai találkozó, hogy a kiegyensúlyozottság megmaradjon. Ez a hét két erős ellenféllel szembeni két nehéz meccset hoz számunkra, gondolva a vasárnapi, kisvárdai bajnokira is. A ritmust meg kellene tartani, most már a csapatvédekezés is úgy tűnik, hogy stabilizálódott. Számít, hogy a négy védő is jó döntéseket hozzon, de összességében az egész csapatnak összeszedettebbnek kell lennie a hatékonyság érdekében. Most azt érzem, hogy ez is összeállt a csapatnál és bízom a folytatásban." (zaol.hu)

Horváth Ferenc: "Bajnokin kétszer is sikerült nyernünk Zalaegerszegen, a kupában azonban tavasszal emlékezetes meccsen búcsúztunk, szóval bár nem vagyunk könnyű helyzetben, jó lenne, ha a bajnoki meccsek koreográfiája ismétlődne meg. Természetesen egészen más a kupamérkőzések lélektana, mint a bajnoki találkozóké. Itt nincs javítási lehetőség, más a tétje a meccseknek, és ugye azt sem szabad elfelejteni, hogy a Magyar Kupából vezet a legrövidebb út a nemzetközi porondra. Bár a negyedik forduló sorsolásakor nem az út rövidsége, sokkal inkább a rögössége jutott eszünkbe. Az ilyen szituációkban mutatkozik meg, hogy ki mennyire férfi és mennyire hajlandó küzdeni a szívünk felett lévő címerért. Kispesten gyerekként is azt tanultam meg, hogy a bajtársiasság az egyik legfontosabb érték az életben, és bármi történjék is, harcolni, küzdeni kell. Egymásért, magunkért, a szurkolókért, a klubért. Közös a felelősségünk a nehéz helyzetben és közösen tudunk ebből kimászni. Csökkenteni kell a hibák számát, nem fér bele, hogy fontos helyzetekben rossz megoldásokat választunk. Csapatként kell küzdenünk, de egyénenként is muszáj nagyobb szerepet vállalni, így tudunk sikeresek lenni. Amennyiben ez megvan, akkor beszélhetünk az ellenfélről, esetünkben a Zalaegerszegről, amely az utóbbi időben jó formát mutat, masszív együttesről van szó, a két bajnokink azonban mutatja, hogy őket is fel lehet törni, a kupameccsen is meg kell találni azokat a helyzeteket, amelyekkel a mi javunkra fordíthatjuk a találkozót. A tavaszi kupakiesés borzasztó élmény volt, a vasárnapi bajnokiról nem is beszélve, örömet kell szereznünk a szurkolóknak és magunknak, a siker pedig hitet adhat a továbbiakra is." (honvedfc.hu)

A program:

MOL Magyar Kupa 4. forduló, a 16 közé jutásért:

Október 27., szerda

13.30: Jászberényi FC (III.)–Vasas FC (II.)
13.30: ESMTK (III.)–Békéscsaba Előre (II.)
13.30: FC Nagykanizsa (III.)–Tatabányai SC (III.)
13.30: Szegedi VSE (megyei I.)–Ceglédi VSE (III.)
13.30: Tököl (megyei I.)–Ferencváros (I.) (Tv: M4 Sport)
17.00: Kisvárda (I.)–MTK Budapest (I.)
17.00: ETO FC Győr (II.)–Puskás Akadémia (I.)
18.00: Szombathelyi Haladás (II.)–Gyirmót FC Győr (I.)
18.00: Budafoki MTE (II.)–Újpest FC (I.)
18.00: Kecskeméti TE (II.)–Debreceni VSC (I.)
18.00: Szeged-Csanád GA (II.)–Mezőkövesd-Zsóry (I.)
18.00: FC Csákvár (II.)–Pécsi MFC (II.)
19.30: Zalaegerszegi TE FC (I.)–Bp. Honvéd (I.) (Tv: M4 Sport)

Október 28., csütörtök

19.30: Kazincbarcika (III.)–Diósgyőri VTK (II.) (Tv: M4 Sport)

November 3., szerda

12.30: BVSC-Zugló (III.)–Mol Fehérvár FC (I.)
12.30: III. Kerületi TVE (II.)–Paksi FC (I.)

Legfrissebb híreink