Mit orvosolt az Újpest edzője? Ki lesz a Budafok kapusa? - reakciók

A lefújás után a bíró felé indult a kiállított játékos, de...

Forrás: Facebook/Újpest FC

Mint arról beszámoltunk, az Újpest két, a hajrában szerzett gólnak köszönhetően 2-0-ra legyőzte a Budafokot szerdán az NB I-ben.

Újpest-Budafok: ötórai tea helyett kegyelemdöfések - NB1.hu

 

A lefújást követően Csizmadia Csaba, a budafokiak vezetőedzője értékelte először a látottakat. "Az első félidőben többnyire mezőnyjáték folyt, saját hibánkból összehoztunk egy tizenegyest, amit szerencsére Balázs hárított. utána mezőnyjáték folyt, és éreztem, hogy sikeresek lehetünk a második félidőben. Rögtön volt két helyzetünk, viszont a kiállítás megtört minket. Bíztam a szervezettségben, ha nincs a kiállítás, nyilván másképp alakul, de egy ilyen nyomással nem bírtunk, helyzet után helyzet jött, és ugyan sorra jöttek a védések, végül megérdemelten nyertek. Az a helyzet, hogy sűrűn játszunk, nem mindig kiszámítható, ki mennyire bírja tőlünk a sorozatterhelést, és az ellenfél is ott van a pályán, így nem mindig működik, amit eltervezünk. Megvolt lehetőségünk, nem éltünk vele, aztán jött a kiállítás. Messze voltam a pályán történtektől, valószínűleg odaszólt a játékosom és nem pozitív jelzőket mondott, ez nagy fegyelmezetlenség volt. Dühített, hogy a kiállított játékosom a játékvezető felé akart menni a lefújás után, szóltam neki, hogy menjen vissza az öltözőbe."

Az nb1.hu kérdésére Csizmadia elárulta, van házirend, ami alapján a kiállított Kulcsár Kornél meg fogja kapni a büntetését, de a legnagyobb büntetést a csapat szenvedte el. Megkérdeztük továbbá, ki lesz a Budafok kapusa a továbbiakban (hisz a remekül teljesítő Bese Balázs eredetileg a kezdőkapus Póser Dánielt helyettesíti). 

"Póser Dániel már ezen a mérkőzésen is visszatérhetett volna, de Balázs az elmúlt két meccsen bizonyított. Mindkét kapusnak fontos a bizalom, Balázs meghálálta ezt. Nem lesz könnyű dolgom, de hála az égnek, hogy ilyen nehézségeink vannak."

 

Michael Oenning, az Újpest vezetőedzője érthetően elégedetten értékelt. "Kezdjük rögtön a végén, hiszen két nagyon szép gólt szereztünk, megérdemelten nyertük meg a találkozót. Nem csak a két gólnak köszönhetjük a győzelmet, hanem, hogy azokat megelőzően komoly mezőnyfölényt tudtunk kidolgozni és ellenőrzésünk alatt tudtuk tartani a játék folyását. Annak ellenére, hogy nem sikerült a büntetőt értékesítenünk, meg tudtuk őrizni a hidegvérünket és nyugodtak, megfontoltak maradtunk. Nagyon sok lehetőséget dolgoztunk ki és teljesen egyetértek abban, hogy a Budafok kapusa szenzációsan védett. Gyakorlatilag minden próbálkozásunk az ő kezei közt landolt. Végig küzdöttünk és fontos lépést tettünk a bajnokságban azzal, hogy az utolsó percekben kétszer is betaláltunk. Azt hiszem, ez már nem véletlen, a csapat jó úton halad, hisz az utolsó 7 meccsből 6-ot megnyertünk. Lehetőségem volt több játékost kipróbálni, akár több helyzetben is, hiszen háromszor is felállást váltottunk a mérkőzés során. Kíváncsi voltam rá, hogy ebben a helyzetben hogy mozognak, hogy teljesítenek a pályán. Sok fontos meccs vár ránk, erre szeretnénk felkészülten érkezni, így ebből a szempontból is hasznos találkozó volt a mai. Gratulálok a csapatomnak a mai teljesítményhez!"

A német szakvezető elárulta, benne van a labdarúgásban, hogy nem sikerül értékesíteni egy tizenegyest, de jó volt látni, hogy a hibázó Mitrovic önbizalma nem roppant meg és gólt is szerzett. "A meccs során jelezte, hogy zavarja a dolog, de azt mondtam neki, hogy legyen nyugodt, hisz lesz lehetősége kárpótolnia a csapatot."

Felmerült a kérdés, mi lesz a bennmaradással? "Az újságírók kereshetik a válaszokat, én azt látom, hogy amióta itt dolgozom a csapatnál, mindig tisztában vagyunk a helyzettel. Meccsről meccsre haladunk, egyre jobban összeállunk, egyre erősebbek vagyunk és jó teljesítményt nyújtunk, meglátjuk, ez mire lesz elég."

Az nb1.hu kérdésére Oenning elárulta, megelégedett volna egy 0-0-val is, de szerencsére sikerült kettőt is rúgniuk. "Megtörténhet egy meccsen, hogy kimarad az összes lehetőség és nem sikerül gólt szerezniük, de kulcs volt, hogy a védelem nagyon kompaktan tette a dolgát és ismét kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót. Úgy látszik, sikerült orvosolni ezeket a gondokat.

 

EMLÉKEZTETŐ
 

ÚJPEST-BUDAFOK 2-0

A Diósgyőrnek a tegnapi, FTC otthonában, illetve a Zalaegerszegnek ma délután, a Mezőkövesd otthonában elszenvedett veresége után sokan azt hihették, nyugodtabban készülhet az Újpest és a Budafok is az egymás elleni megmérettetésükre, hiszen a döntetlen is jó mindkét gárda számára, mivel a két utolsóval szemben tovább növelhetik az előnyüket.

Ez tényszerűen így van, de azért az is a felek szemei előtt lebeghetett, hogy győzelem esetén meg még jobban le lehet rázni a tizenkettediket és a tizenegyediket, arról nem beszélve, hogy még egy rivális, nevezetesen a vesztes fél is még nehezebb helyzetbe sodorható.

Ennek megfelelően a vendég Budafok is próbált iparkodni a találkozó elején, majd persze az Újpest is, de szemmel láthatóan nem tett jót a hazai játékosok önbizalmainak az, hogy Nikola Mitrovic kihagyta a 11-est, amiről nyugodtan állíthatjuk azt is, hogy Bese Balázs kivédte.

Ezután is nyomtak a lilák, de a vagányabb vállalkozó kedv hiányzott a hazaiakból a BMTE tizenhatosánál, de a nem gólra váltott 11-es a vendégeket is megfogta, mert tudták, akkor megúszták a kapott a gólt, de ha megszerzi a vezetést az Újpest, akkor nagyon nehéz lesz eredményesen zárni a rangadót.

A fordulás utáni első 10 perc, hogy szépen fogalmazzunk, a nyugalom jegyében telt el, majd növekedni kezdett a tempó, nyomott az Újpest, Bese meg parádézott, a hajrában emberelőnyben játszhattak a lilák. Akik a 89. percben a megszerezték a vezetést, majd rá egy percre a kegyelemdöfést is bevitték.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: KULCSÁR KORNÉL ÉS PINTÉR CSABA

A találkozó legjobbja Bese Balázs, a Budafok kapusa volt toronymagasan, nem csak a hárított 11-es miatt, hanem további fontos és nagy védései miatt is. Ez a rovat viszont nem a legjobbat, hanem a főszereplőt emeli ki, ami adott esetben több szereplő is lehet. Kulcsár Kornél a becserélése után 13 percet töltött a pályán, utána szabálytalankodott a BMTE tizenhatosa előtt, amiért nem kapott volna még sárgát sem, de utána reklamált tovább. Abban biztosak vagyunk, hogy nem ötórai teára hívta meg Pintér Csaba játékvezetőt, aki piros lapot mutatott fel a középpályásnak. Nem hallottuk, mi hangzott el, de azt tudjuk, hogy a meccsek hevében keményen mennek a káromkodások, bírója dönti el mindig, hogy mikor, miért mit kell(ene) adni(a).

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: A MEGPATTANT LABDA
Ha Mitrovic lövése után nem pattan meg a labda Csongvai hátán, akkor lehet, hogy Bese még ma este szobrot kap Budafok főterén...

GÓLOK TÖRTÉNETE:
89. p.:
Mitrovic vállalkozott lövésre 24 méterről, kissé jobbról a labda megpattant Csongvai hátán, így a meglepett Bese ezt már nem háríthatta. 1-0!

91. p.: Összeomlott a Budafok! Perosevic kapta vissza a labdát Csongvaitól, majd 10 méterről a hosszú alsóba lőtt. 2-0!


 
KÖVETKEZŐ FELADAT:
Mindkét csapatra emberes feladat vár a hétvégén. A lila-fehérek a Puskás Akadémia vendégei lesznek, a budafokiak a MOL Fehérvár FC-t fogadják majd.

JEGYZŐKÖNYV:

 

Újpest-Budafok 2-0 (0-0)

Újpest: Banai – Kastrati, Koutroumpis (Perosevic, 55.), Ristevski – Pauljevic (Bacsa, 82.), Croizet (Szakály, 55.), Onovo, Mitrovic, Antonov – Stieber Z.,  (Csongvai, 55.), Beridze
Budafok: Bese – Huszti A., Jagodics, Oláh B., Zeke – Csonka, Micsinai – Ihrig-Farkas (Margitics, 86.), Kovács D., Skribek (Szabó, 56.) – Zsóri (Kulcsár, 62.)

gólszerzők: Csongvai (90.), Perosevic (91.)
piros lap: Kulcsár K. (74.)
sárga lap: Kutrumpisz (16.), illetve Bese (14.)
 

TABELLA A LINKRE KATTINTVA ÉRHETŐ EL

Legfrissebb híreink