Mit gondolnak az ellenfelek edzői Horváth Kispestjéről? - reakciók, eredmények

Két fordított után két sima, de hol lehet a vége?

Forrás: honvedfc.hu

Február 15-én jelentették be, hogy Horváth Ferenc a Honvéd új edzője. A 47 éves szakember egy kiesőzónában lévő csapatot vett át, a kezdeti nehézségek után pedig úgy tűnik, hogy elindultak felfelé - jelenleg a 8. helyen állnak a tabellán, és vasárnap tovább "menekülhetnek".

Pedig nem indult a legjobban a közös kaland, hisz előbb kikaptak a Ferencváros otthonában, majd hosszabbításba torkolló meccsen búcsúztak a Magyar Kupától Zalaegerszegen. Az előző két találkozó azonban meseszerűen alakult: előbb a Puskás Akadémia ellen fordítottak Felcsúton, majd az Új Hidegkutiban az MTK ellen 2-0-ról álltak fel és nyertek 3-2-re. 

Most megnéztük, a mérkőzések után mit nyilatkoztak az ellenfél edzői.


Ferencváros-Honvéd 1-0 (0-0)

Szerhij Rebrov: "A vezetőgól megszerzéséig nagyon elégedett voltam a játékosaim teljesítményével, mindenki motivált volt. Nem könnyű egy olyan csapat ellen játszani, amely ilyen kompakt védekezésre képes. A második félidőben Dibusz Dénesnek sokat kellett védenie, hiszen a Honvéd kihasználta a kontralehetőségeket. Fontos három pontot szereztünk"


ZTE-Honvéd 2-1 (hosszabbítás után)

Boér Gábor: "Igazából az volt a legfontosabb, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. Egy nagyon feszült hangulatú mérkőzés volt. Úgy gondolom, hogy a kezdeti időszak rendben volt, aztán a kapott gól megzavart minket és utána nehéz volt feltörni a Honvéd masszív falát, attól függetlenül, hogy egyel többen voltunk. Ilyenkor mindig kettőzött erővel játszik egy csapat. A második félidőben, az emberelőnynek köszönhetően is, még nagyobb fölénybe kerültünk, mégis mi kezdtünk el kapkodni és idegesen játszani. De ilyen egy kupacsata, továbbjutottunk és ennek most örülni kell. Kaptunk már ki szép játékkal, most nyertünk csúnyával."


Puskás Akadémia-Honvéd 1-2 (1-1)

Hornyák Zsolt: "Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt. A középpályán nem azt produkáltuk, amit eddig, Knezevic, Plsek és Urblík nagyon sok labdát veszített az átmenetekben és a cserék sem működtek úgy. Nagy Zsolt száz százalékos helyzete lehet, hogy döntő volt az első félidőben. Nem találtuk azt az erőt, ami dominált nálunk eddig. Idegeskedések voltak, aztán kaptunk egy tizenegyest, ami jogos volt, de úgy éreztem, Balutánál hasonló szituáció volt a másik oldalon. Pontatlanok voltunk, hiányzott a dinamizmus, nem sikerült a gyors szélsőket megjátszani. Jó széria után kaptunk ki, ez bántó, de szeretnénk ezt elemezni, lezárni, és a keddi meccsre készülni. Tudtuk, hogy magas, jól fejelő játékosok játszanak, így próbáltuk lapos passzokkal megjátszani Balutát, aztán váltottunk és feltoltam centernek Plseket, aki jól támad. Mance nincs olyan formában és állapotban, hogy kezdjen. Próbálkoztunk variációkkal, váltásokkal és ebből kihozni valamit, de csak helyzetekig jutottunk. Hátul Gazdag fejese előtt hibáztunk, rossz védekezésünk volt, ezt frissen elemeztük is az öltözőben."


Honvéd-MTK 3-2 (1-2)

Michael Boris: "Gratulálok a Honvédnak. Nem úgy kezdtük a találkozót, mint a Fradi ellen. Kétszer is betaláltunk, utána a Honvéd az első nagyobb helyzetéből egy jó passz után tudott egyenlíteni. Mi úgy láttuk, hogy les volt, de nem ez a lényeg. A második félidőben számítottunk rá, hogy feljebb tolja a védekezését a Honvéd és kicsit agresszívabban támad le minket. Szerettük volna azt hozni, amit az első félidőben és szerettünk volna mögéjük kerülni. Voltak is lehetőségeink arra, hogy megszerezzük a harmadik gólt, mint például Varga szabadrúgása. Mégis a Honvéd talált be és megfordította a meccset. A végén próbáltuk a magas játékosainkat behozni előre, hátha egy pontrúgásból sikerül egyenlítenünk, de ez nem így lett."

Legfrissebb híreink