Volt Vidi-csatár és Kleinheisler is okozta a Puskás vesztét

Fél szemmel már Miriutáék ellen készülnek.

Forrás: Facebook/NK Osijek

A svájci Luzern elleni döntetlen után a horvát NK Osijek csapatával találkozott a Puskás Akadémia spanyolországi edzőtáborában.

A körülmények igazolták a külföldi edzőtáborok szükségességét, hiszen verőfényes napsütésben kezdtek a csapatok, és az első találatra sem kellett sokat várni. A "vendégek" már a 14. percben bevették Hegedüs kapuját: Antonio Mance cselezett befelé a tizenhatos sarkától, és lőtte ki szépen a hosszú sarkot.

A Puskás Akadémiánál a korábban a horvát csapatban is szerepelt, Ezekiel Henty, majd az őt korán váltó Sós Bence előtt adódott helyzet, ám gólt megint csak az eszékiek szereztek, mégpedig Maric révén. A Videotonban is megfordult játékos büntetőből volt eredményes a 33. percben (2–0).
A második játékrészt Hornyák Zsolt gárdája kezdte jobban és mindjárt az elején Gyurcsó Ádám közelről szépített is (2–1). 

A válogatott játékos később a döntetlent is kiharcolhatta volna csapatának, de az eredmény már nem változott, így nyert a Puskás Akadémia "testvércsapata", az Eszék. A horvátok kezdőcsapatában kapott helyet magyar válogatott Kleinheisler László

Gyurcsóék január 17-én, Vasile Miriuta román csapata, az FC Hermannstadt ellen zárják az edzőtábort.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

NK Osijek–Puskás Akadémia FC 2–1 (2–0)
Gól: Mance (14.), Maric (33.), ill. Gyurcsó (50.)
Osijek: Ivusic – Sutalo, Skoric, Majstorovic – Sorsa, Grezda, Kleinheisler, Jugovic, Bockaj – Maric, Mance. Csereként pályára lépett: Malenica (kapus), Kamenar, Igor, Loncar, Todoroski, Magdic, Ndokcyt, Spoljaric, Mbakogu, Marin, Talys
PAFC: Hegedüs – Radics, Meissner, Van Nieff, Szolnoki, – Magyar Zs., Favorov, Plsek – Henty, Vanecek, Gyurcsó. Csereként pályára lépett: Tóth B. (kapus), Sós B., Golgol, Knezevic, Tamás N., Komáromi.

Legfrissebb híreink