Milyen jövő vár a Puskás Akadémia román tehetségére? - reakciók

Csizmadia Csaba nem értette.

Forrás: Budafok/Facebook

Mint ismer, 3-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Budafok a Puskás Akadémiától. A mérkőzés után Csizmadia Csaba úgy fogalmazott, hogy nagyon tompa volt a csapat, míg Hornyák Zsolt köszönetet mondott a játékosainak.

 

Budafok-Puskás Akadémia: vezér volt a román karmester - NB1.hu

 

 

Csizmadia Csaba (Budafok): ,,A találkozó előtt is elmondtam, hogy örültünk, hogy volt egy hetünk készülni a mérkőzésre. Ez pont ellentétesen sült el a meccsen. Tompák voltunk, majdnem minden labda elpattant tőlünk. A hét során folyamatosan figyelmeztettem a srácokat, hogy a Puskás Akadémia nagy jól kontrázik és életveszélyesek. Három gólt kaptunk belőle, ami nem csak a srácok, de mindenki hibája. Elgondolkodtató a stáb számára és meg kell vizsgálnunk azt, hogy mi történt a hét során, hogy nagy vol-e a terhelés, mert feltűnően tompán mozgott a csapat. A cserék se tudtak nagyon hozzátenni a játékhoz. Sajnálom nagyon ezt a mérkőzést, mert nagyon bizakodó voltam, de elrontottuk. Nincs idő szomorkodni, mert szerdán újabb mérkőzés vár ránk."

A félidőben azért cserélt hármat Csizmadia, mert bízott benne, hogy a cserék lendületet visznek a játékba, de minimális változás történt. Az elején kapott gól ismét megtörte a csapatot, de ezúttal nem tudtak magasabb fokozatba váltani.

Az nb1.hu az alábbi kérdéseket tette fel a Budafok vezetőedzőjének:

Oláh Bálint a második félidőre visszatért a középpályára. Továbbra is ott számít majd rá vagy a védelemben?

,,Egyelőre nem tudok pontos választ adni. Marad egyelőre belső védő, aztán majd a mérkőzések előtt eldől, hogy hol fog játszani."

A Paks ellen milyen tervek lesznek a szerdai kupamérkőzésen?

,,A terv a továbbjutás, nyernünk kell. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy tovább jussunk, aztán majd meglátjuk szerdán."

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): ,,A csapatunk hozta azt a teljesítmény, amit elvártunk és elképzeltünk. A mai mérkőzés mind taktikailag, mind felállásban nagyon közelített ahhoz, amit a meccs előtt megbeszéltünk. Örömteljes a pozitív eredmény is, idegenben 3-0-ás győzelem egy nem könnyű ellenfél ellen, mint a Budafok, ami bár a kiesés ellen küzd, de egy nagyon kompakt, nagyon kellemetlen csapat. Gyors játékosaik vannak, erre készültünk is, a csapatom nagyon jó hozzáállással lehozta a mérkőzés 3-0-ra. Nagyon szépen köszönöm a csapatomnak a hozzáállást és a mai mérkőzést."

A téli szünet alatt nagyon tudatosan készítették fel a csapatot Hornyák Zsolt szerint, valamint a csapaton belüli konkurenciaharc miatt egymást húzzák felfelé a játékosok. Mérkőzésről mérkőzésre szeretnének nyerni, nem gondolkoznak egylőre a második helyen.

Az nb1.hu az alábbi kérdéseket tette fel a Puskás Akadémia mesterének:

Kérte a csapatától, hogy nyomják meg a félidők elejét, vagy egyszerűen érezték, hogy menni kell?

,,Jöttünk egy taktikával, külön ezt nem kértem. Annyi kérésem volt, hogy nem is 90, de a 95 perc alatt mindenki a maximumot nyújtsa. Az, hogy ez hogy sikerül, mindig a pályán dől el. Sokszor az elején vagy a végén sikerül gólt szereznünk, de ez a pályán dől el. Nagyon boldog vagyok, hogy az elején tudtunk gólt rúgni, ami egy kicsit megnyugtatta a csapatot. Ezzel olyan helyzetbe kerültünk, hogy az történt a pályán, amit mi szerettünk volna."

Marius Corbu meddig juthat el, illetve Baluca a pályán karmester, igaz-e az öltözőre is?

,,Több karmesterünk is van, igaz ez Knezevicre is. Marius Corbuból nagyon nagy személyiség lesz, egy nagyon szerény gyerek, remélem, nem kiabálom el. Ezek az első lépései az NB I-ben, de ha így folytatja, akkor nagyon nagy jövő várhat rá."

Legfrissebb híreink