Miket találhat ki Bernd Storck Cristiano Ronaldóék ellen?

Budapest – A kapitány szavai: Nem okoz gondot, hogy esetleg olyan játékost jelöljek a kezdőbe, aki...

Forrás:

Ha kedden minden papírforma szerint alakul, akkor szerdán este a magyar válogatott úgy léphet pályára Lyonban a portugálok ellen, hogy már megváltotta belépőjét a legjobb tizenhat közé.

 

Ha ennek szellemében vizsgáljuk a szerdai mérkőzést, akkor adja magát a kérdés, hogy vajon mire gondol Bernd Storck szövetségi kapitány? Mennyire tervez előre? Esetleg vannak-e olyan csapatok, akiket szeretne elkerülni?

 

Először is nézzük a lehetséges ellenfeleket:

– Ha a magyar válogatott az F-csoport harmadik helyén végez, akkor a valószínűleg az Európa-bajnoki címvédő spanyolokkal, vagy a világbajnok németekkel kell mérkőznie. Ezt nyilván jó lenne elkerülni.

– Ha a magyar válogatott az F-csoport második helyén végez, akkor hétfőn az angol válogatott ellen kell pályára lépnie. Nyilván ez sem álomsorsolás, de az angolok eddig mutatott játéka számunkra sokkal szimpatikusabb, mint a németeké, vagy a spanyoloké.

– Ha a magyar válogatott az F-csoport első helyén végez, akkor az E-csoport másodikjával kell mérkőznie. Nyilván itt is lehetnek pontleadások, de ez jelen pillanatban Belgiumot jelentené, ami korántsem a legszerencsésebb. A legszebb forgatókönyv az lenne, ha mieink megnyernék az F-csoportot, míg a svédek feljönnének a második helyre az E jelű kvartettbe, és velük játszhatnánk egy ki-ki meccset. A korábbi Eb- és vb-selejtezőkből már úgyis régi ismerősök vagyunk.


A lényeg, hogy nagyon sok a variáció, és mindegyik ellenfél kellemetlen. A kérdés az, hogy Bernd Storck mennyire megy rá a portugálok elleni meccsre, ha már úgyis továbbjutottunk?

 

Nem szabad elfelejteni, hogy a magyar válogatottnak jelen pillanatban négy játékosa is van, akiket fenyeget az eltiltás veszélye: Németh Krisztián még az osztrákok elleni meccsen sárgult be, de őt talán kivehetjük a képletből, mert támadójátékos, aki nem mindig alapember. Az izlandiak elleni meccsen Kádár Tamás, Kleinheisler László és Nagy Ádám is begyűjtött egy-egy sárgalapot, és ha már a nyolcaddöntő felé tekintünk, akkor nem lenne szerencsés, ha bármelyikük eltiltás miatt nem léphetne pályára.

 

Kádár Tamás a védelem legbiztosabb pontja, aki eddig remekül teljesít az Európa-bajnokságon. Kleinheisler László rengeteget dolgozik a középpályán, ráadásul az ellenfelek kapujára is veszélyt jelent. Nagy Ádám szerepét talán ecsetelni sem kell. A Ferencváros középpályása kihagyhatatlan a válogatottból. Gera Zoltánnal remekül szűrnek a középpályán, így talán a legnagyobb vérveszteség az lenne, ha a fiatal játékos nem léphetne pályára a nyolcaddöntőben.

 

És hogy mit lehet tenni, hogy elkerüljük az eltiltás? Két dolgot:

– Ne kapjunk sárga lapot. Ez jól hangzik, de a védekező típusú játékosoknál mindig benne van egy taktikai fault, vagy egy elkésett belépő, így talán nem kéne kockáztatni.

– A másik opció, amit talán sokkal szimpatikusabb, hogy a nyolcaddöntő előtt pihentetni kéne a sárgalapos, és a túlterhelt kulcsembereket.

Az már mindenki számára kiderült, hogy Bernd Storck hatalmas stratéga, aki mindent előre eltervez, így valószínűleg minden lehetséges ellenfélre felkészült már. A kérdés csak, hogy a német szakember csak a portugálok elleni meccsel foglalkozik, vagy már távolabbra tekint? Ha esetleg az utóbbi, akkor a legkézenfekvőbb döntés az lenne a részéről, hogy a portugálok ellen pihentetné a sárga lapos és az idősebb leterhelt játékosokat, hogy rápihenhessenek az egyenes kieséses szakaszra.

Ha a szövetségi kapitány így dönt, akkor lehetőséget kaphatna Korhut Mihály, Elek Ákos, Pintér Ádám, Lovrencsics Gergő, Böde Dániel és Nikolics Nemanja is. Lehet, hogy a keddi sajtótájékoztató után okosabbak leszünk, mindenesetre nem lepne meg, ha a magyar válogatott ezzel a kezdővel lépne pályára a portugálok ellen:

 

Király (Dibusz) – Bese, Juhász, Lang, Korhut – Elek, Pintér – Lovrencsics, Stieber, Dzsudzsák – Nikolics (Böde)

 

19.00: FRISSÍTÉS!

 

Bernd Storck szövetségi kapitány kedden délután megtartotta a portugálok elleni utolsó csoportmérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatóját. A szövetségi kapitány szerint a portugálok ellen sem adjuk fel a támadások lehetőségét, de ez csak akkor működhet jól, ha a szervezett védekezést nyújt a csapat. Majd kiemelte, a keret 23 játékosból áll, és nem okoz gondot, ha esetleg olyan játékost jelöl a kezdőbe, aki eddig még nem kapott lehetőséget az Eb-n.

 

 - A védekezés fegyelmezettsége lesz a legfontosabb faktor holnap, ez az előző két mérkőzésen jól működött. Szervezettnek kell lennünk, és erre a szervezettségre alapozva kell előre is játszanunk. Minden mérkőzésen a győzelem a célom, ezért most is fontos a támadójáték, a labdabirtoklás, mert csak így lehet helyzeteket kialakítani, gólokat szerezni. Megérdemeljük, hogy itt legyünk, és ilyen jól álljunk, a játékosok remek munkát végeznek, elégedettek lehetünk az eddigi teljesítménnyel.

 

A keret 23 játékosból áll, és az előző edzés alapján elmondható, hogy mindenki nagyon jó állapotban várja a mérkőzést. Nem okoz gondot, hogy esetleg olyan játékost jelöljek a kezdőbe, aki nem játszott az előző két mérkőzésen. Minden kerettag képes jó teljesítményre - fogalmazott Bernd Storck.

 

 

A szövetségi kapitány hozzátette: a nyolcaddöntő elérése sokat jelentene minden magyarnak, ezt lehetett látni a marseille-i mérkőzésen is, ahol csodás atmoszféra segítette a csapatot, de hasonló a hangulat otthon, Magyarországon is, mert mindenki szeretne részese lenni egy sikeres szereplésnek

Legfrissebb híreink