Miért emlegeti Rebrov már a bajnoki címet? - ELŐZETES

A Vidinél tudhatják a siker kulcsát.

Forrás: molfehervarfc.hu

Szombat este jön az NB I 9. fordulójának rangadója: a tabellán 2. MOL Fehérvár az éllovas Ferencvárost fogadja.

A veretlenek csatáját ellentétes utak előzték meg: a székesfehérváriak a Mezőkövesd elleni bajnoki sikerrel, valamint a Gárdony elleni Magyar Kupa-továbbjutással hangoltak, míg a zöld-fehérek az Újpest elleni Derbi után a Bajnokok Ligájában döntetlent játszottak a Dinamo Kijevvel.

A meccset nüanszok dönthetik el, már csak abból is kiindulva, hogy az eddigi két 2020-as meccsen egyaránt 1-0-s végeredmény született: egyszer a Vidi, egyszer a Fradi ünnepelhetett.

A bajnokság idei menetét látva könnyen lehet, hogy egy hosszúra nyúló bajnoki harc első felvonása következik, noha nagyon hosszú még az idény - erről is beszélt felvezetőjében Szerhij Rebrov. "Mindig csak a következő találkozóra koncentrálunk, és bár kevés időnk volt a Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája mérkőzés után, igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni ellenfelünkre. A Fehérvár elleni mérkőzések mindig rangadók, hiszen rendszerint ez a két csapat harcol a bajnoki címért. Ezért is fontos, hogy mindent megtegyünk a győzelemért, hiszen minden megszerzett pont kell ahhoz, hogy legyen esélyünk jövőre is a BL-ben szerepelni. Mély a keretünk, mindenki tisztában van vele, mi a feladata. Biztos vagyok benne, hogy szombaton minden pályára lépő játékos a maximumra fog törekedni" - mondta a zöld-fehérek vezetőedzője.

A Viditől Nikolics Nemanja latolgatta az esélyeket a molcsapat.hu-nak. "Nullára le kell hozni a mérkőzést. A lényeg, hogy hazai pályán játszunk és ezt meg is kell mutatni. Nagyon agresszívnak kell lenni, minden párharcba úgy kell belemenni, hogy meg akarjuk nyerni. Támadásban és védekezésben is labdabiztosnak kell lennünk. Ahogy láttuk, az utóbbi hetekben megtaláltuk azt a vonalat, azt a támadójátékot, amit erőltetni akarunk. A helyzetkihasználáson van mit javítanunk, az ilyen meccseken nem fér bele, hogy elpuskázzunk pár helyzetet és fussunk az eredmény után. Mint minden meccsen, ez is lesznek helyzeteink, azokat kell értékesíteni. Több olyan játékos van, akire oda kell figyelnünk, jó csapatuk van, jó mérkőzésre számítok, de bízom a saját csapatomban és remélem, hogy nyerni is tudunk. Mindenféleképpen úgy kell belemennünk ebbe a mérkőzésbe, mint minden hazaiba, hogy mi irányítsunk és magabiztosságot kell sugározni" - mondta.

A találkozó 19 óra 30 perckor kezdődik.

Legfrissebb híreink