Megvan, mi lesz a magyar futballakadémiákkal

Döntéseket hoztak Felcsúton.

Forrás: pfla.hu

A magyar futballakadémiákkal kapcsolatosan tartottak megbeszélést csütörtökön Felcsúton - számolt be róla a pfla.hu. Az államilag elismert akadémiák közös szakmai álláspontot alakítottak ki.

„A labdarúgó akadémiák igazgatóival megbeszélésen vettünk részt, amelynek az egyik fő napirendi pontja a közös szakmai álláspont kialakítása volt" – mondta Takács Mihály, a Puskás Akadémia igazgatója az értekezlet után. "Az állam ellenőrzi az akkreditált sportakadémiákat, az eljárásnak megvan a magas kitételű szempontrendszere, a felülvizsgálat évente lesz.  Az akadémiák négyéves keretmegállapodásokat kötöttek" - fogalmazott, majd hozzátette:

"A megbeszélés sikeres volt: megállapodtunk egy közös szakmai alapelveken nyugvó dokumentációban, amelyben egységesítettük azokat a fundamentumokat, amelyek nem kötődnek az akadémiák arculatához.
 

Az alapdokumentumban rögzítettük a korosztályos képzés területeit, illetve azokat a módszereket, amelyeket a klubfilozófiákhoz igazítva ugyan, de egységesen fogunk használni. Készítünk továbbá egy közös online felületet, ahol napi szinten látható lesz az adatfelhasználás a korosztályos képzésben a különböző tudományos területek vonatkozásában” – ismertette az értekezlet eredményeit Takács Mihály.

Koronavírus: fizetéscsökkentések - közbeszólt a politika - NB1.hu

 

A koronavírus-járvány volt a második napirendi pont a Puskás Akadémián: „A csapatok munkamódszerében sok hasonlóság van, a játékosok egyéni edzésprogram szerint készülnek. A tapasztalatok alapján a fiatalok mindenhol kitartóan, fegyelmezetten teljesítik a feladataikat. Sajnos négy dolog van, amelyeket nem tudtunk helyettesíteni: a tér, az idő, a labda és az ellenfél, ezeket nem lehet az otthoni személyre szabott edzésekkel pótolni. Épp ezért arról is szó esett, milyen keretek között volna lehetőség a kiscsoportos foglalkozások elkezdésére. Bízunk benne, hogy nemsokára újra mérkőzéseket játszhatunk – ennek szellemében dolgoznak a fiatalok. A szövetség határozata a mérvadó, várjuk az MLSZ döntéseit, amelyekhez természetesen alkalmazkodni fogunk" - mondta a szakvezető.

Legfrissebb híreink