Mezőkövesden folytatódik a kupaküzdelem

Magyarország – Szerdán pályára lép a Ferencváros, az Újpest és a Vasas is.

Forrás:

Megkezdődnek a párharcok a  Magyar Kupa tizedik fordulójában, ma 18 órától a Mezőkövesd Zsóry a Szolnokot fogadja.

 

A hazaiak az ősszel a várakozáson felül szerepeltek a bajnokságban, a tavaszi eredményeik azonban azt bizonyítják, hogy Pintér Attila távozását még nem heverte ki a matyóföldi társaság.

Tomiszlav Szivics egyelőre még keresi a csapatát, az azonban biztos, hogy egy remek kupaszereplés sokat javítana a csapat megítélésén.

 

A szolnokiak a Merkantil Bank Liga tizedik helyén állnak, 26 meccsen 38 pontot gyűjtöttek eddig, teljesítményük tehát 50 százalék körüli. Az utolsó öt meccsükön egy vereség után két döntetlen és két győzelem született, a legutóbbi fordulóban Cigándon ikszeltek. Soraikban több kövesdi, vagy a Mezőkövesdben megfordult játékos is található, náluk játszik Csirmaz István, a házi góllövő listát 8 találattal vezető Olasz Dénes, Nikola Pantovics és a szolnoki góllövő listán hat góllal második Tóth László.

Tomiszlav Szivics természetesen kövesdi továbbjutást vár a párharctól.

– Elégedett vagyok az elmúlt hetekben végzett munkával, a srácok jól dolgoznak, s vannak visszatérőink, Tujvel, Hegedűs és Balogh is felépült, innentől kezdve fordulni fog a kocka. Haladunk előrefelé, biztos vagyok abban, hogy kedden jó meccset fogunk játszani – mondta a klub honlapjának Szivics.

 

A további három kupameccset holnap rendezik. Kiderül, hogy folytatja-e remek szereplését a Budafok, amely a Soproni VSE-t fogadja, a Ferencváros pedig a Diósgyőrt próbálja legyőzni az Üllői úton. Az Újpest vendége pedig a Vasas lesz.

Legfrissebb híreink