Mezőkövesd-ZTE: a vendéggyőzelemmel több csapat is veszélyben lehet

Nagy harc várható az Európa-liga indulásért.

Forrás: ZTE

Meglepetésre a ZTE idegenben verte meg a Mezőkövesdet, ezzel újra jelentős változások történtek a tabellán.

Az első félidőben a Mezőkövesd volt a dominánsabb fél, azonban a ZTE kapuját nem sikerült bevennie. Demjén remek napot fogott ki, nem találtak rajta fogást a mezőkövesdi támadók. Az első játékrész hajrájához közeledvén Mitrovic megeresztett egy távoli bombát, mely utat talált magának a hazai kapuba. Ezzel a találattal a kiesés elől menekülő vonulhatott előnnyel a szünetre, a dobogós Mezőkövesd futhatott az eredmény után.

 

ZTE-bravúr, Bödéék helyosztót buktak, kiütötték a Honvédot - beszámoló a 23. fordulóról - NB1.hu

A 23. fordulóval folytatódott az NB I-ben a küzdelem. A MOL Fehérvár egy félidő alatt lerendezte a Kaposvár elleni mérkőzést. A Fejér megyei alakulatban gólt szerzett a télen visszatérő Nikolics Nemanja is. Nem jött be a zalaegerszegi albérlet az Újpestnek, a lila-fehérek a Puskás Akadémiától szenvedtek vereséget.

 

A fordulást követően a mintha az öltözőben maradt volna fejben a hazai csapat, nagyon hamar meg tudták duplázni az előnyüket a vendégek. Ezután Demjénnek akadt a legtöbb dolga a pályán, mert Kuttorék folyamatosan dolgozták ki a veszélyes helyzeteket, ám ezek mind meddő próbálkozásnak bizonyultak. Amikor már úgy tűnt, hogy némi levegőhöz juthat a ZTE, akkor Katanec kezezése miatt tizenegyeshez jutottak a hazaiak, ráadásul emberhátrányba is került a vendég alakulat. A labda mögé Cseri állt oda, aki értékesítette a lehetőséget. A szépítő találat és az emberelőny újra lendületbe hozta a hazaiakat, minden megmaradt erejüket mozgósították a lefújásig. A hátralévő 10 percben azonban már nem született újabb gól, így egy nagy lépést tett a bennmaradás felé a ZTE.

A mesterek így értékeltek a találkozó után:

Kuttor Attila: "Gratulálok a ZTE-nek, amely jó időben szerezte a góljait. Nagy erőket mozgósítottunk, de ma semmi sem sikerült. Nem tudok szemrehányást tenni játékosaimnak, hiszen ugyanazt láttam tőlük a pályán, mint az elmúlt hetekben és hónapokban."

 

A két vezetőedző, Kuttor Attila és Márton Gábor a tegnapi mérkőzést követő sajtótájékoztatón

ÉRTÉKELÉS | A két vezetőedző, Kuttor Attila és Márton Gábor a tegnapi mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

 

Márton Gábor: "A mi helyzetünkben az a legfontosabb, hogy nyertünk. Voltak kifejezetten jó dolgaink, de akadt, amikor szerencsénk is volt. Bravúrokra van szükségünk ahhoz, hogy céljainkat elérjük, vagyis a bent maradást, és ez egy ilyen találkozó volt. Kétgólos vezetésünk után sem éreztem azt, hogy hátra dőlhetünk. Fegyelmezettek voltunk, a lényeg a három pont megszerzése.”

Mivel a Mezőkövesd nem tudott nyerni, a közvetlen üldözője a Puskás Akadémia igen, így már csak 3 pont a különbség a 3. és a 4. helyezett között, ezzel nyíltabbá vált a nemzetközi kupaindulásért folytatott harc. A Mezőkövesd a következő fordulóban a sereghajtó Kaposvárnál vendégeskedik, míg a Puskás Akadémia a második Vidit fogadja hazai pályán.

 

A forduló nézőszámai: az Újpest meccsét látták a legkevesebben, a Fradiét a legtöbben - NB1.hu

A 23. forduló meccseit rendezték meg szombaton az NB I-ben. Az Újpest a Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyegének a rossz állapota miatt Zalaegerszegen fogadta a Puskás Akadémiát. Sajnos nem lehet azt állítani, hogy tömegeket vonzott volna a két csapat ütközete, hiszen csak 182 ember váltott jegyet.

 

A ZTE második idei győzelme megszerzésével már két pontra van a bennmaradó 10. Pakstól, és csak 4 pontra a hetedik Kisvárdától. Így nem csak a Paks NB I-es tagsága van veszélyben, hanem Debrecené, az Újpestté és a Kisvárdáé is. A következő körben nehéz feladat vár a ZTE-re, hiszen a bajnoki címvédő és jelenlegi éllovas Ferencváros vendégei lesznek.

EMLÉKEZTETŐ:

Mezőkövesd Zsóry FC-Zalaegerszegi TE 1-2 (0-1)
Mezőkövesd, v: 
Vad II
gólszerzők: Cseri (80., 11-esből), illetve Mitrovic (39.), Bőle (46.)
kiállítva: Katanec (79.)
sárga lap: Neszterov (5.), Farkas (11.), Nagy D. (49.), illetve Katanec (30., 79.), Katelarisz (37.)
Mezőkövesd: Szappanos - Farkas, Pillár, Neszterov, Silye - Cseri, Karnyickij (Takács, 75.), Berecz, Besirovic - Zivzivadze (Vajda, 70.), Nagy D. (Jurina, 50.)
ZTE: Demjén - Bolla, Lesjak, Bobál G. (Ikoba, 61./Bobál D., 83.), Katanec - Katelarisz, Barczi - Stieber, Mitrovic, Bőle (Ostrek, 83.)- Radó

Legfrissebb híreink