Mezőkövesd-Vidi: dráma és Pintér-tombolás az utolsó másodpercben

Volt, ahol megtört a jég és volt, ahol nem.

Forrás: molfehervarfc.hu

MEZŐKÖVESD-MOL FEHÉRVÁR 2-2 (1-0)

Szombat esti mérföldkövek.

A tények: Nikolics Nemanja négy hónap után gólt szerzett, a hátrányból fordító Vidi a 81.-től a 94. percig vezetett, de mégsem szerezte meg első idegenbeli sikerét a szezonban, hisz a Mezőkövesd az utolsó másodpercben egyenlített és otthon tartott egy pontot.

Ehhez nem más kellett, mint egy remek csere Pintér Attilától, de erről egy picit később!

Mindkét csapat úgy vághatott neki a meccsnek, hogy a válogatott szünetben rendezték a sorokat: a matyóföldiek az előző három fordulóban összesen egy pontot szereztek, míg a fehérváriak a gyenge szezonkezdetből egyre inkább kilábalni kezdenek, ám több játékosuknak, így Stopirának, Ivan Petrjaknak, valamint Budu Zivzivadzénak és Kenan Kodrónak is pozitív volt a koronavírustesztje az utóbbi napokban, emiatt nem számíthatott mindenkire Szabics Imre vezetőedző.

Az első félidő csendességét egy jókor jövő hazai gól törte meg: az első félidő vége előtt nem sokkal Nagy Dániel remek villanása rázta fel a történéseket. 

Ez egyébként főleg a második játékrészre volt igaz: érezhetően hatottak a trénerek szavai a felekre, hisz a pontatlanságokból úgy-ahogy lövések, helyzetek következtek. Ettől függetlenül egyik mester sem volt nyugodt: Pintér Attila a 60. percben forgatott csapatán és (a korábban már felvázolt módon) behozta a később hőssé váló Jurinát, míg Szabics Imre egészen a 70. percig nem lehetett elégedett együttese teljesítményével. Ekkor azonban Nikolics egyenlített, majd bő tíz perccel később Heister szerezte meg első bajnoki gólját Vidi-mezben. 

Itt azonban még nem volt vége, hisz az utolsó másodpercekben jött a slusszpoén: amikor már majdnem mindenki elkönyvelte a vendégsikert, jött Jurina fejese, beállítva a 2-2-es végeredményt. Pintér Attila a pályán tombolt, hasonlóan a hazai játékosokhoz és a szurkolókhoz - a Kövesdnek hat meccs után 2-2-2-es mérleggel áll, a Vidi pedig egyedüli csapatként őrzi veretlenségét.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: SZENDREI NORBERT

Az első Vidi-gól előtt remekül emelt Fiolához, majd gólpasszt adott Heisternek. Harmadik meccsén kezdett, ebből kettőt megnyert csapata és a harmadik sem volt túlságosan távol.


A MECCS KULCSMOMENTUMA: CSERI SÉRÜLÉSE 

Az aktívan futballozó magyar válogatott középpályást a 77. percben, ápolás után kellett lecserélni, miután a combját fájlalta. Hogy sérülése milyen súlyos, egyáltalán kell-e kihagynia valamennyit, hamarosan kiderül.


A GÓLOK TÖRTÉNETE:

39. perc: A volt Vidi-játékos, Kocsis jobbról érkező beadása után Nagy Dániel az ötös sarkáról kapásból, jobbal lőtt a bal alsóba szép mozdulattal. 1-0

70. perc: Szendrei emelése után Nego mellel tette vissza a labdát Nikolicsnak, aki 10 méterről, jobbal egy pattanás után tekert a bal felsőbe. 1-1

81. perc: Szendrei passza után Heister tolt egyet a labdán, majd 22 méterről, balról, ballal a bal alsóba lőtt. 1-2

94. perc: Besirovic balról érkező beadását a teljesen egyedül maradó Jurina fejeli négy méterről a jobb alsóba. 2-2

 
A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A bajnokságban a fehérváriaknak lesz előbb jelenésük, szeptember 22-én a Ferencvárost fogadják elhalasztott meccsen, míg a Mezőkövesd 25-én az MTK-hoz látogat. Előbb azonban mindkét csapat érdekelt a Magyar Kupában: a Mezőkövesd a Komárom, a MOL Fehérvár a Sopron vendégeként.


JEGYZŐKÖNYV:

OTP Bank Liga, 6. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-MOL Fehérvár FC 2-2 (1-0)

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli - Farkas D., Kocsis G., Szépe, Katanec - Derekas (Calcan, 85.), Besirovic, Cseri (Madarász, 77.) - Vutov (Chrien, 77.), Drazic, Nagy D. (Jurina, 60.)
MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Fiola, Rus, Lüftner, Heister - Nego, Szendrei, Makarenko, Dárdai (Kojnok, 92.) - Nikolics (Alef, 87.), Kovács I. (Jallow, a szünetben)

gólszerzők: Nagy D. (39.), Jurina (94.), illetve Nikolics (70.), Heister (81.)
sárga lap: Farkas D. (30.), Jurina (68.), Derekas (75.), illetve Rus (4.), Fiola (23.), Nego (85.)

 

TABELLA A LINKRE KATTINTVA ÉRHETŐ EL.

Legfrissebb híreink