Mezőkövesd-Újpest: Vignjevics boldogsága - reakció

Azért maradt hiányérzet az újpesti edzőben.

Forrás: mezokovesdzsory.hu

A 19. forduló nyitómeccsén a Mezőkövesd az Újpestet látta vendégül. A lila-fehérek kétszer is megszerezték a vezetést a meglepetéscsapat otthonában, de a két gárda végül megosztozott a pontokon. 

Üres vendégszektor és négy gól a Kövesd-Újpesten - videó - NB1.hu

 

A 2-2-es döntetlent követően Nebojsa Vignjevics elmondta, ha egy együttes 2 perccel a vége előtt kap egy gól, az edző nem lehet teljesen elégedett. Az újpesti tréner hozzátette, boldog volt, mivel a játékosai nagyot küzdöttek, emellett jó teljesítményt is nyújtottak.

Security Check Required

 

"Általában, hogyha arra gondolunk, hogy 2 perccel a mérkőzés vége előtt kapunk gólt, akkor nyilván egyik edző sem felhőtlenül boldog. Ennek ellenére azt mondhatom, hogy egy jó találkozót játszhattunk, nagyon jó futballt, mindkét csapat részéről komoly küzdelmet. Sok-sok lehetőség volt a kapuk előtt, ezeknek egy részéből lettek a találatok. Kétszer is vezettünk az összecsapás során, és elsősorban a második félidőben nyílt lehetőség arra, hogy győzelemre vigyük ezt a rangadót. Ezt elszalasztottuk, és a Mezőkövesd vissza tudott kapaszkodni, de nem azt mondom, hogy nem érdemelte meg az egyenlítést, ami sajnos számunkra csak egy pontot jelent. Ennek ellenére elégedett vagyok, sőt kifejezetten boldog vagyok, hogyha arra gondolok, hogy a játékosaim mennyit küzdöttek és milyen jól játszottak a mai napon. A Mezőkövesd egy nagyon jó együttes, elég csak rápillantanunk a tabella állásra, a jelenlegi eredményeikre, vagy a gárda összetételére. Veszélyes és nehéz ellenfél, akivel szemben a ma megszerezett egy pont is sikernek számít. Örülök ennek a pontnak, bár azért nem vagyok maradéktalanul boldog, de gratulálok a játékosaimnak a pályán nyújtott teljesítményükért" - nyilatkozta Vignjevics

Az újpestiek két vereséggel nyitották a 2020-as évet: előbb a DVSC, majd a MOL Fehérvár győzte le a lila-fehéreket, így lélektani szempontból is fontos volt ez a pontszerzés. A gárda jelenleg a hetedik helyen áll a táblázaton, a következő játéknapon a Ferencvárost fogadják Vignjevics tanítványai. 

Mezőkövesd-Újpest: bent volt-e Cseri lövése? - képek - NB1.hu

Ahogy az nb1.hu is beszámolt róla, fordulatos meccset játszott a Mezőkövesd az Újpesttel. Kuttor Attila együttese ugyan kétszer is hátrányba került, de a kövesdiek Besirovic hajrában lőtt góljával legalább egy pontot megkaparintottak. Érdekesség, hogy a télen igazolt bosnyák futballista már a második találatát szerezte az NB I-ben, vagyis a jelek szerint komoly erősítést hajtottak végre a kövesdi vezetők.

Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 2-2 (0-1)
Mezőkövesd, 1582 néző, v.: Pillók
gólszerzők: Jurina (53.), Besirovic (88.), illetve Berecz (14., öngól), Novothny (57.)
sárga lap: Vadnai (62.), Besirovic (89.), illetve Onovo (37.), Banai (64.), Burekovic (91.)    
Mezőkövesd: Szappanos - Farkas, Neszterov, Katanec, Vadnai - Karnyicki, Cseri, Berecz, Besirovic - Nagy D. (Jurina, a szünetben), Zivzivadze
Újpest: Banai - Balázs, Litauszki, Heris, Burekovic - Simon (Perosevic, 82.), Onovo, Csongvai, Pauljevic (Bacsa, 92.) - Calcan (Zsótér, 61.), Novothny

Frissítés: 

Szerda 13.06: Kuttor reakciója

Mezőkövesd-Újpest: Kuttor dicsérete - reakció - NB1.hu

A 19. forduló nyitómeccsén a Mezőkövesd az Újpestet fogadta. A kövesdiek várhatták nagyobb önbizalommal a kezdő sípszót, hiszen Kuttor Attila együttese a Kisvárdát és a Honvédot is legyőzte 2020-ban. A lila-fehérek szempontjából nem indult valami jól az új esztendő, hiszen a Lokitól és a MOL Fehérvártól is vereséget szenvedtek.

Legfrissebb híreink