Mezőkövesd-Újpest: szurkolóbarát döntés - ELŐZETES

Kuttort dicsérte Vignjevics.

Forrás: Gál Péter/mezokovesdzsory.hu

Hétközi fordulóval folytatódik a küzdelem az NB I-ben. A 19. játéknap a Mezőkövesd otthonában rajtol, a kövesdiek az Újpestet látják vendégül. A hazaiak jelenleg a harmadik helyen állnak a táblázaton. Kuttor Attila csapata a 2020-as évet két győzelemmel kezdte: előbb a Kisvárdát, majd a Honvédot győzték le a mezőkövesdiek. 

Budapest Honvéd - Mezőkövesd Zsóry FC | 1-2 | (1-1) | OTP Bank Liga | 18. forduló | MLSZTV

 

Az újpestieknél már nem ennyire rózsás a helyzet, hiszen a csapat az új esztendőben még nem tudott pontot szerezni. Nebojsa Vignjevics alakulata előbb a Lokitól kapott egy nagy pofont (a cívisvárosiak 4-0-ra diadalmaskodtak), majd szombaton a MOL Fehérvár 1-0-ra győzött a Szusza Ferenc Stadionban. 

Újpest FC - MOL Fehérvár FC | 0-1 | (0-0) | OTP Bank Liga | 18. forduló | MLSZTV

 

Kuttor Attila annak ellenére sem számít könnyű mérkőzésre, hogy az újpestiek nincsenek kirobbanó formában. Kuttor a keddi összecsapáson a mezőkövesdi szurkolók támogatásában is bízik.

"Annak ellenére, hogy vannak nehézségeik, az Újpest évek óta masszív és jó csapat. A fővárosi gárda egy kemény, harcos együttes, aki ellen rendszerint nagyon nehéz futballozni és dominálni. Az eddig lejátszott mérkőzésektől függetlenül arra számítunk, hogy ellenfelünk nagyon motiváltan lép majd pályára, de mi is így fogunk, és bízom benne, hogy sikerül ellenfelünk fölé kerekedni. Több játékos, köztük Feczesin és Sankovic is távozott az Újpestről a télen, de biztos vagyok benne, hogy a szakmai stáb megtalálja majd a helyettesüket és a játékuk minőségében ez nem fog meglátszódni. Ősszel ugyan 2-1-es győzelmet arattunk idegenben, de ebből semmilyen következtetést nem szabad levonni, a keddi összecsapás egy teljesen új mérkőzés lesz, amire igyekszünk majd minél jobban felkészülni. Bízom benne, hogy szurkolóink, mint mindig, ezúttal is mellettünk lesznek, és közösen győzelmet ünnepelhetünk majd a lefújás után" - fogalmazott Kuttor Attila.

Élő közvetítés az átigazolási szezon hajrájáról - hosszabbított a válogatott védő, a ZTE-nél konganak a vészharangok - NB1.hu

„Beindult az átigazolási szezon, hírek szempontjából meg már hetekkel ezelőtt. Eddig az nb1.hu, nb2.hu, nb3.hu oldalainkon külön vezettük a fejleményeket, melyek a linkekre kattintva bármikor elérhetőek. A tematika nem változik, a kizárólag NB II-es, NB III-as hírek továbbra is az adott oldalakon jelennek meg, ebben a hírfolyamban viszont minden fejlemény megtalálható percről percre, részletekért viszont érdemes a bejegyzésekre kattintani.

Nebojsa Vignjevics dicsérte kollégáját. Az Újpest mestere az ellenfél játékosai közül pedig  Cserit és Zivzivadzét emelte ki.

"A Mezőkövesd tavaly kezdte el építeni a csapatát, és az idei szezonban még igazoltak hozzá játékosokat, minőségi futballistákat. Kuttor Attila nagyon jó munkát végzett és most kisebb meglepetésre a 3. pozícióban vannak a tabellán. Ráadásul a szezont is jól kezdték, hiszen az első mérkőzésüket megnyerték a Kisvárda ellen. Azt nem mondhatom, hogy jobb csapat, mint a mi együttesünk, de vannak olyan focistáik, akik meg tudják változtatni a játékot, mint például Cseri vagy Zivzivadze. Nagy szükségünk lesz odafigyelésre, óvatosságra, és végig koncentrálni kell a 90 perc alatt. Agresszívan kell hozzáállnunk a találkozóhoz, hogy ne hagyjunk túl sok helyet és időt ellenfelünknek. Ha ezeket mind teljesítjük, akkor jó eredményt érhetünk el" - nyilatkozta Vignjevics

A Mezőkövesd idegenben már két vállra fektette az Újpestet, az októberi összecsapást 2-1-re húzták be Kuttor Attila tanítványai. Valószínűleg hasonló eredményben bíznak most is a kövesdiek. A keddi meccsel kapcsolatban fontos információ, hogy a mezőkövesdi vezetők döntésének értelmében ingyenesen megtekinthető a Kövesd-Újpest bajnoki. Érdekesség, hogy a Kövesd hazai pályán még nem tudta legyőzni a lila-fehér együttest. 

Újpest FC - Mezőkövesd Zsóry FC | 1-2 | (0-1) | OTP Bank Liga | 8. forduló | MLSZTV

 

A 19. forduló programja:
    
kedd:

Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 20.00
    
szerda:
Debreceni VSC-MOL Fehérvár FC 18.00
ZTE FC-Kisvárda Master Good 18.00
Kaposvári Rákóczi FC-Paksi FC 18.00
Puskás Akadémia FC-Diósgyőri VTK 18.00
Ferencvárosi TC-Budapest Honvéd 19.30
 

Legfrissebb híreink