Mezőkövesd: Szalai Ádám vagy Csoboth Kevin?

Pintér Attila sokat sejtető nyilatkozata.

Forrás:

Korábban beszámoltunk arról, hogy hivatalos sajtótájékoztatót tartott kedden a Mezőkövesd.

Mezőkövesd: egy érkező és az ügyvezető megerősítése - NB1.hu

 

Újságírói kérdésre Pintér Attila vezetőedző elmondta, hogy milyen pozíciókra érkezhetnek még játékosok. Idézünk a klub honlapján megjelent részből, íme: 

"Pintér Attila vezetőedző arról is beszélt, hogy milyen posztokra érkezhetnek labdarúgók. Elmondta, hogy középcsatár pozícióban szeretnék megerősíteni a keretet, tárgyalásban állnak olyan játékossal is, aki vasárnap még bajnoki mérkőzést játszott.

– Tudni kell, hogy a Mezőkövesd költségvetése behatárolt, de Tállai András elnök mindent megtesz a keret megerősítésért. Minden poszton két azonos képességű labdarúgóra van szükség, hiszen itt van a koronavírus-járvány is. Azt látjuk, hogy jelenleg az utánpótlásunk nincs olyan szinten, hogy onnan fel tudjuk tölteni a keretet, nekünk viszont szükségünk van arra, hogy az adott posztokra két azonos képességű játékosunk legyen, ezt próbáljuk most megoldani – hangsúlyozta a szakember, aki hozzátette, vannak olyan új futballisták, akik orvosi vizsgálaton vesznek részt és ha az előzetesen megbeszélt feltételek mellett szerződést tudnak velük kötni, akkor a napokban leigazolják az érintetteket. Elmondta, hogy van közöttük olyan, aki jónevű klubból érkezik, de van válogatott kerettagságig eljutó játékos is, a lényeg az, hogy a csapatnak hasznos tagja tudjon lenni. Hozzátette, kényszerhelyzetben vannak, hiszen télen a játékospiac nem olyan erős, mint nyáron, de megpróbálják azokat kiválasztani, akikkel hosszútávon is lehet majd számolni."

Vasárnap, azaz január 3-án összesen két magyar csatár játszott bajnokit. Az egyik közülük az a Szalai Ádám, aki minden bizonnyal távozik ugyan Mainzból, de nagyon valószínűtlen, hogy pont Pintér Attila Mezőkövesdjéhez igazolna: ne felejtsük el a 2013-2014-es időszakot és az összezörrenéseiket, valamint azt, hogy Szalai Pintér kapitánysága alatt mondta le a válgatottságot.

Sokkal reálisabb azonban az, hogy Csoboth Kevinről van szó. A 20 éves utánpótlás-válogatott tehetség szerződése nyáron lejár a Benficánál (vasárnap a Benfica B-ben játszott a portugál másodosztályban), értéke jelenleg 150 ezer euró. Kedden írtunk arról, hogy Csoboth a MOL Fehérvár kiszemeltjei között is lehet, ám Dárdai Palkót már leigazolták a székesfehérváriak.

 

Ráadásul Pintér azon mondata is stimmelhet Csobothtal kapcsolatban, miszerint az egyik játékos jónevű klubból érkezik...

 

FRISSÍTÉS, SZERDA 12.41:

 

Grúz középpályással erősíthet a Mezőkövesd - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink