Mezőkövesd: Supka elárulta, várhatóak-e változások a keretben

Egy éjszakája volt dönteni, hivatalosan is bejelentette a stábját.

Forrás: mezokovesdzsory.hu

Mint ismeretes, Pintér Attila távozását követően Supka Attila lett a Mezőkövesd vezetőedzője. Az 59 esztendős, legutóbb a Kisvárdánál dolgozó szakember a klub honlapjának nyilatkozott - ebből idézünk.
 

"– Klubunkkal október 6-án kötöttek megállapodást, miért döntött úgy, hogy elvállalja a felkérést?

– Múlt héten kedden hívott fel Tóth László szakmai igazgató, hogy Tállai András elnök úr szeretne velem beszélni. Egy éjszakám volt eldönteni, hogy vállalnám-e a felkérést. Fontos szempont volt számomra, hogy olyan helyre menjek, ahol nincsenek problémák. A játékosállományt áttekintve, illetve a csapat mérkőzéseit megnézve úgy döntöttem, hogy elvállalom az irányítást, ha meg tudunk állapodni az elnökkel. Azt gondolom, hogy ebben a csapatban sokkal több van, mint amit eddig elért, mindent megteszünk azért, hogy a jelenlegi helyezésnél előrébb végezzünk a bajnokságban. Erre alkalmas a keret, ezt mutatják az edzések, valamint a DVTK elleni edzőmérkőzés is, bízom benne, hogy ez az akarás és hozzáállás jellemzi majd a csapatot a Debrecen elleni bajnoki mérkőzésen is.

– Kik fogják segíteni a munkáját?

– A szakmai stáb már összeállt. Szántó Csabával fogunk együtt dolgozni, akivel nagyon régóta ismerjük egymást, voltam edzője is Sopronban, utána ott az NB II-ben is a szakmai stábom tagja lett. Híres Gáborral már négy éve tart a munkakapcsolatunk, még a Budapest Honvédnál kezdtük a közös munkát.  Somodi László erőnléti edzőként csatlakozott hozzánk, évtizedeken keresztül dolgozott Garami József mellett, abszolút profi az erőnlétet illetően. Tóth Iván korábban a játékosom volt a Honvédnál, majd csatlakozott a szakmai stábhoz, több éve együtt dolgozunk. A stáb tagjai szakmailag és emberileg is teljes mértékben alkalmasak a feladatra, a csapatnak és nekem is rengeteget fognak segíteni.

– Milyenek az első személyes benyomásai a klubról és az infrastruktúráról?

– Azt gondolom, hogy megnézve az edzőcentrumot, a műfüves csarnokot, az edzőpályákat, minden feltétel adott a minőségi munkához és ahhoz, hogy a játékosokkal közösen jó eredményeket tudjunk elérni.  A klub vezetéséről elmondhatom, hogy a beszélgetések alapján mindenki nagyon szimpatikus volt, elnök úr elmondta a várakozásait, próbálunk a mezőkövesdi közönség és közösség elvárásainak is megfelelni.

– Várható-e mozgás a keretben a téli átigazolási időszak előtt?

– Úgy gondolom, hogy egyelőre nem várható változás, ha esetleg jönne is érkező, nekünk olyan labdarúgóra lenne szükségünk, akit azonnal be lehet állítani a csapatba, de azt gondolom, hogy ilyen játékost már nem találunk a piacon, hiszen mindenhol hosszú ideje tart a bajnokság. Nekünk arra kell törekednünk, hogy ebből a játékosállományból hozzuk ki a maximumot, aztán majd eldől, hogy szükség lesz-e erősítésre a télen. Az biztos, hogy ha igazolunk is, kizárólag olyan posztra hozunk játékost, ahol úgy érezzük, hogy szükség van az erősítésre.

– Milyen stílusú csapat kialakítására törekszik?

– Az én felfogásom szerint elsőként mindig a védekezést kell rendbe tenni, itt is ez lesz az elsődleges feladatunk. A csapat sok gólt kapott az elmúlt időszakban, ezen mindenképpen javítanunk kell. Véleményem szerint ez nem elsősorban a védelem hibájából, hanem a teljes csapat védekezéséből fakad. Olyan csapatot szeretnék látni, amelyik bátran futballozik, igyekszünk minél többet birtokolni a labdát és ellenféltől függően már az ellenfél térfelén igyekszünk majd labdát szerezni. Ehhez időre lesz szükség, hogy a játékosok be tudják gyakorolni, bízom benne, hogy ezt az időt le tudjuk csökkenteni és remélem, hogy már az ősz folyamán lehet majd látni, hogy milyen stílusban futballozik a Mezőkövesd."

Legfrissebb híreink