Mezőkövesd-Paks: Böde sem tudott segíteni

Négy sorozat is folytatódott

Forrás: paksifc.hu

MEZŐKÖVESD-PAKS 2-1 (1-1)

Adott volt a kérdés az NB I 12. fordulójának első szombati meccse előtt: megtörik-e valamelyik csapat szériája, tehát a Mezőkövesd elszenvedi-e első vereségét Supka Attila irányításával, vagy a Paksnak sikerül-e szeptember 24-e után ismét bajnokit nyernie?

A válasz mindkettőre a nem, ebből fakadóan továbbra is tart a Kövesd kiváló és a Paks egészen rossz sorozata, és ha már a számok: az idegenben zsinórban harmadik 2-1-es vereségüket elszenvedő tolnaiak még annak sem örülhetnek, hogy a "papírformának" megfelelően ezúttal is szereztek gólt.

Hogy Bognár György 60. születésnapját (pénteken töltötte be a kerek életkort a paksi tréner) nem sikerült méltó módon ünnepelni, nem sokon múlott, hisz intenzív, jó és kiélezett meccset játszottak egymással a csapatok.

A 11. percben a Paks szerezhette volna meg a vezetést, Ádám lövése azonban a kapufán csattant, majd néhány perccel később a másik oldalon Calcan járt így - a mezőkövesdiek mégsem szomorkodhattak sokáig, hisz a 18. percben Drazsics talált be. 

Küzdött, hajtott és ment előre az első félidőben a vendégcsapat, ennek pedig gyümölcse is lett, hiszen a 44. percben, egy remek támadás végén a korábban Mezőkövesden is futballozó Sajbán egyenlített.

A félidőben rendezte a sorait Supka Attila (hisz sérülés miatt Vutovot le kellett cserélnie az első játékrész hajrájában, a bolgár játékost hordágyon vitték le a pályáról), majd jöttek a cserék és a helyzetek itt és ott - Ádám az 58. percben ismét kapufáig jutott -, s végül a 73. percben az újabb mezőkövesdi gól: Jurina oldott meg nagyon higgadtan egy ziccert.

A hajrára Böde Dániel is beállt a Paksba, ám az egyenlítés nem jött össze, mint ahogy a Mezőkövesdnek sem sikerült megszereznie a harmadik találatot. Vélhetően ezzel nem túlságosan szomorúak, hiszen már negyedikek a tabellán, míg a paksiaknak minden bizonnyal jól fog jönni a válogatott szünet, hisz az elmúlt öt meccsen megszerezhető tizenöt pontból mindössze egyet tudtak begyűjteni...


A MECCS FŐSZEREPLŐJE: SUPKA ATTILA

Amellett, hogy érkezése óta remekül stabilizálta csapatát, az 56. percben nagyon jól nyúlt bele a meccsbe, hisz pályára küldte Jurinát, aki eldöntötte a meccset.


A MECCS KULCSMOMENTUMA: A KAPUFÁK

A góllövőlistát vezető Ádám kétszer is elég balszerencsés volt, hisz ha a kettőből legalább az egyik megmozdulása beljebb megy pár centivel, ünnepelhetett volna. 


A GÓLOK TÖRTÉNETE:

18. perc: Egy mezőkövesdi szöglet és egy csúsztatás után Drazsics fejét találta meg a labda, aki közvetlen közelről bólintott a bal alsóba. 1-0

44. perc: Remek paksi akció végén jön a gól: Ádám, Bognár, Sajbán, kapu a labda útja, utóbbi a kapu felső részébe bombázta a tiszta ziccert 12 méterről. 1-1

73. perc: Eladott labda a Pakstól, majd Madarász indítása kövesdi részről - Jurina vezethette rá egy az egyben Nagy kapusra, a támadó végül finom megoldással emelt a hálóba a tizenhatoson belülről. 2-1


A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A válogatott szünet után, két hét múlva a Mezőkövesd Zalaegerszegre látogat, míg a Paks a Puskás Akadémiát fogadja. 


JEGYZŐKÖNYV:

NB I, 12. forduló:
Mezőkövesd-Paks 2-1 (1-1)

Mezőkövesd: Tordai – Farkas, Pillár, Katanec, Lakvekheliani – Karnitski (Madarász 58.), Cseri, Cseke (Chrien 82.) – Calcan (Jurina 58.), Drazic (Vojtus 82.), Vutov (Kocsis 38.)
Paks: Nagy G. – Lenzsér, Szélpál (Kulcsár 71.), Kinyik, Medgyes – Papp (Nagy R. 68.), Bognár, Windecker, Balogh (Böde 77.) – Sajbán, Ádám

gólszerzők: Drazic 18., Jurina 73., ill. Sajbán 44.
sárga lap: Lakveheliani (7.), Pillár (64.), Farkas (75.), Madarász (79.), Vojtus (90.), illetve Papp K. (13.), Szélpál (61.)

 

Tabella a linkre kattintva érhető el. 

Legfrissebb híreink