Mezőkövesd-Paks: Kuttor és az erő - reakciók

Fontos dolgot emelt ki Osztermájer Gábor.

Forrás:

Mint arról beszámoltunk, kisebb meglepetéssel kezdődött az NB I 27. fordulójának szombati játéknapja: a Paks Könyves Norbert remek duplájával 2-0-ra verte idegenben a kissé enerváltan futballozó, szerdán még kupadöntőt játszó Mezőkövesdet. 

Kövesd-Paks: remek dupla és 9 pont - a gólok története - NB1.hu

 

A lefújást követően a két vezetőedző értékelte a látottakat.

Kuttor Attila (Mezőkövesd): „Két kontrából kaptunk két gólt, a helyzeteinket egyik félidőben sem tudtuk értékesíteni. Egy sorozatban vagyunk, természetesen ez nekünk egy új dolog, emellett történtek a csapat környékén olyan dolgok, amelyek befolyásolják az életünket. Nehéz, de a csapat leginkább ilyenkor az én csapatom. Mindent megtettünk a győzelemért, de sajnos olyan periódusban vagyunk, amikor valahogy semmi sem sikerül, de megyünk tovább, ilyenkor leszünk igazán erősek."

Osztermájer Gábor (Paks): "Hasonló mérkőzést játszottunk, mint a múlt hétvégén, csak most kétszer is bevettük az ellenfelünk kapuját. Rosszul kezdtük az első félidőt, az első tíz percben nem futballoztunk jól, kerestük a távolságokat. Aztán egyre jobban belejöttünk a játékba, jó labdakihozatalaink voltak, többször veszélyeztettünk ígéretes beadásokkal. Végül aztán az első negyvenöt percet is elégedetten zártam. A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Könyves klasszis teljesítményének köszönhetően kétgólos előnyre tettünk szert. Védekezésben sokat segítettük egymást, minek az eredménye, hogy nem kaptunk gólt. Szélpál ismét kiválóan focizott. Jól mozogtunk együtt, ez nagyszerű dolog. Az, hogy sem a Fehérvár, sem a Mezőkövesd ellen nem kaptunk gólt, az egy edző számára végtelenül pozitív és fontos. A támadójáték sokszor pedig a klasszisokon múlik, ezúton is gratulálok a névnapos Könyves Norbertnek. Jók voltunk a végjátékokban, Hahn is veszélyes volt a kapura. Örülök, hogy a csapat ilyen odaadással játszott, és köszönöm a kollégáimnak és az egész csapatnak ezt a jó játékot."


EMLÉKEZTETŐ

Mezőkövesd-Paks 0-2

Kisebb meglepetéssel kezdődött az NB I 27. fordulójának szombati játéknapja: a Paks Könyves Norbert remek duplájával 2-0-ra verte idegenben a kissé enerváltan futballozó, szerdán még kupadöntőt játszó Mezőkövesdet. A kiesés ellen harcoló tolnaiak kiválóan kontráztak, összességében teljesen megérdemelten nyertek a szezon során immár harmadszor is a matyóföldiek ellen: tavaly augusztusban ugyancsak 2-0-ra győztek Mezőkövesden (a sors tehát megismételte önmagát), majd decemberben 1-0-ra Pakson. A zöld-fehérek sikere egyben a Kaposvár kiesését jelenti.


A MECCS FŐSZEREPLŐJE: KÖNYVES NORBERT

Míg szűk egy éve Hahn János volt a nyerőember, ez a szerep ezúttal Könyvesre hárult: a 30 éves csatár továbbra is harcban van a gólkirályi címért. Ezúttal is jól futballozott, könyörtelenül és szépen kihasználta az adódó lehetőségeket, remek befejezésekkel. 
 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: KÖNYVES ELSŐ GÓLJA

Egyértelműen megtörte a jeget, hisz az első félidő helyzetei és büntetőgyanús szituációi után (amelyek során Solymosi játékvezető sípja néma maradt) lényegében ez volt a második játékrész első, egyben legfontosabb pillanat - egyben meghatározta az egész meccs végkimenetelét.
 

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

50. perc: Böde ugratta ki zseniálisan Könyvest középen, aki aztán a hálóba vágta a labdát. 0-1

64. perc: Hahn húzott mindenkit magára középen, majd tanítanivaló módon szolgálta ki Könyvest a bal oldalon, aki egy visszahúzás után a kapuba csavarta a labdát. 0-2


 

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

Az újraindítás után látszólag kissé lejtmenetbe kerülő Mezőkövesd kedden Kisvárdán térhet vissza a győzelem útjára, míg a Paks szerdán zöld-fehér rangadón fogadja a Ferencvárost.
 

JEGYZŐKÖNYV

NB I, 27. forduló:

Mezőkövesd-Paks 0-2 (0-0)

Mezőkövesd, 500 néző. Vezette: Solymosi
 

Mezőkövesd: Szappanos - Eperjesi, Nesterov, Pillár, Vadnai - Szeles (Jurina, 46.), Meskhi - Cseri, Besirovic, Pekár (Nagy, 65.) - Zivzivadze (Takács, 66.). Vezetőedző: Kuttor Attila

Paks: Rácz - Osváth, Szélpál, Kelemen, Szabó J. - Balogh (Bertus, 72.), Windecker, Szakály D. (Sajbán, 78.) - Haraszti (Hahn, 59.), Böde (Kecskés, 78.), Könyves. Vezetőedző: Osztermájer Gábor

gólszerző: Könyves (50., 64.)

sárga lap: Pillár (45.), ill. Szakály (28.), Rácz (77.)

 

A tabella a linkre kattintva érhető el. 

Legfrissebb híreink