Mezőkövesd-Loki: három érvénytelenített és egy szabályos találat - a gól története

Érdekes meccset játszott a két csapat.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Mezőkövesd-DVSC 0-1

Ellentétes célokért küzdő csapatok ütközetével kezdődött a szerdai játéknap az NB I-ben. A hazaiak a bronzéremről álmodoznak, míg a Loki a bennmaradást szeretnék kivívni. Már a meccs elején érdekes jelenetet láthattunk, hiszen két debreceni játékos nagyon pechesen ütközött egymással. A folytatásban Szécsit és Kundrákot is le kellett cserélnie Kondás Elemérnek.

Elképesztően peches jelenet a Mezőkövesd-Lokin - videó - NB1.hu

 

Az első félidőben Zivzivadze vette be Nagy Sándor kapuját, de Andó-Szabó Sándor a kapustámadás miatt szabadrúgást adott Lokinak. A DVTK ellen duplázó Szécsi a 28. percben ismét gólt szerzett, de les miatt mégsem ünnepelhetett.

A Kövesd és a Loki is gólt szerzett, mégsem ünnepelhetett - videók - NB1.hu

 

A második játékrész elején komoly tűzijáték alakult ki a vendégek kapuja előtt, Nagy Dániel ugyan betalált, de megint a magasba emelkedett a partjelző zászlaja, így maradt a 0-0-s döntetlen egészen a 89. percig. A hajrában aztán a csereként beszálló Garba kaparta ki a gesztenyét. A Loki ezzel a sikerrel saját kezébe vette a sorsát. 

A MECCS FŐSZEREPLŐI: A LOKI-DRUKKEREK

Egy jó szurkoló, olyan mint egy barát, vagyis a legnehezebb szituációban is segít. Ez abszolút igaz a debreceni szimpatizánsokra, akik megtöltötték a vendégszektort. Rajtuk ezúttal sem múlt semmi.

A MECCS KULCSMOMENTUMAI: ANDÓ-SZABÓ DÖNTÉSEI

Nem gyakran van olyan, hogy egy meccsen három gól is születik, de a játékvezető egyik találatot sem adja meg. Ez a kuriózum a Mezőkövesd stadionjában most megtörtént. Főleg Zivzivadze fejese miatt alakulhat ki vita, hogy jól döntött-e a spori.

A GÓL TÖRTÉNETE:

89. perc: A hajrában jött a csattanó. A csereként beszálló Garba létfontosságú gólt szerzett. Varga beadását követően a csatár fejjel vette be a kövesdi kaput (0-1). 

Security Check Required

 

A MEG NEM ADOTT GÓLOK TÖRTÉNETE:

16. perc: Vajda tekert középre a bal oldalról, a labdát Zivzivadze fejelte a Loki kapujába, de Andó-Szabó Sándor kapustámadás miatt nem adta meg a gólt.

A Kövesd meg nem adott gólja a Loki ellen

 

27. perc: Ferenczi passza után Szécsi Márk vette be a kövesdi kaput, de sokáig nem ünnepelhetett, hiszen a játékvezető lest látott.

Security Check Required

 

56. perc: Farkas löketét még tudta védeni Nagy Sándor, de a kipattanó Nagy Dániel elé került. A kövesdi játékos értékesítette is a lehetőségét, de lesről tette ezt.

A 3. meg nem adott gól

 

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Mezőkövesd az utolsó fordulóban a bajnok Ferencvároshoz látogat, míg a debreceniek a Paksot látják vendégül a Nagyerdei Stadionban.

JEGYZŐKÖNYV: 

Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 0-1 (0-0)
Városi Stadion, v.:
Andó-Szabó
gólszerző: Garba (89.)
sárga lap: Besirovic (45+1.), Zivzivadze (75.), Eperjesi (89.), illetve Pávkovics (29.), Kinyik (39.), Varga K. (66.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Farkas, Nagy D. (Cseri, 70.), Pillár, Silye - Meszhi, Karnyickij - Pekár, Vajda (Vadnai, 78.), Besirovic (Eperjesi, a szünetben) - Zivzivadze
Debreceni VSC: Nagy S. - Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Kusnyír, Kundrák (Bényei, a szünetben), Varga K., Tőzsér, Szécsi (Bereczki, 36.; Trujic, 63.) - Adeniji (Garba, 63.; Barna, 91.)

A tabella a linkre kattintva érhető el. 

FRISSÍTÉS:

19.45:

Mezőkövesd-Loki: Kuttor kiakadt a sajtótájékoztatón - videó - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink