FTC-Mezőkövesd: Fradi-játékos bízik a Fradi botlásában - ELŐZETES

A forduló rangadóját vívja a két gárda.

Forrás:

A Ferencváros a Mezőkövesdet fogadja a Groupama Arénában. A szombati játéknap legnagyobb rangadójának ad otthont a zöld-fehérek stadionja, hiszen a Fradihoz hasonlóan a kövesdiek is 22 pontot szereztek eddig. A találkozó igazán pikáns lesz Silye Eriknek, hiszen a futballista a Mezőkövesdet erősíti kölcsönben, de a játékjogát a fővárosiak birtokolják.

Kuttor Attila együttesének az előző idényben nem sikerült pontot szereznie az FTC-től, de Silye abban bízik, hogy a hétvégén megtörik ezt a sorozatot. 

 

"Igen, a stáb is minden győztes mérkőzés után elmondja nekünk, hogy megint sikerült egy szintet előrébb lépnünk, fejlődni valamiben. Tavaly valóban három szoros vereséget szenvedtünk a zöld-fehérek ellen, ezért most már eljött az ideje annak, hogy pontot, pontokat szerezzünk" - fogalmazott Silye.

 

Szerhij Rebrovot meglepte a következő ellenfelük eddigi szereplése. A zöld-fehérek mestere hozzátette, hazai környezetben a három pont begyűjtése lehet a Fradi célja.

"Nagy meglepetés a Mezőkövesd eddigi teljesítménye a szezonban, jó látni, hogy a bajnokság többi csapata is fejlődőképes, ez ugyanis mindenkinek jót tesz, hiszen nagyobb megmérettetés vár mindenkire minden héten.  Én minden mérkőzés előtt azon gondolkodom, hogy hogyan tudnánk megnyerni azt, más kimenetel meg sem fordul a fejemben. Így volt ez az Újpest elleni derbi, a CSZKA elleni Európa Liga-csoportmeccs és a Fehérvár elleni rangadó előtt is. Csak ez a hozzáállás vezethet győzelemre. Kemény meccsek vannak mögöttünk, nem könnyű egy hét alatt három ilyen intenzitású mérkőzést lejátszani és még utazni is. Fontos győzelmeket értünk el, különösen a Fehérvár ellen látott játékunk tetszett. Ott a második játékrészben már igencsak az erőtartalékaink végén jártunk, de még egyszer szeretném kiemelni, végül egy nagyon fontos sikert értünk el. Keményen megdolgoztak érte a játékosaim, megérdemlik a dicséretet.

 

Remekül szerepelt eddig a Mezőkövesd is, emlékszem, legutóbb, a tavaszi szezonban is nehéz meccset játszottunk ellene, de ezúttal mi leszünk otthon, ezért egyértelműen a győzelem a célunk" - hangsúlyozta Rebrov.

 

Az FTC immár 41 mérkőzésen keresztül maradt pályaválasztóként veretlen az NB I-ben. A Mezőkövesd ebben az idényben még nem vesztett pontot idegenben. Ennek fényében is érdekes összecsapásra van kilátás. 

Rebrov és a fontos visszaigazolás - INTERJÚ - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink