Mezőkövesd-DVTK: Pintér stílusjegyei és a nézők hiánya

Feczkó fájlalja.

Forrás: Mezőkövesd Zsóry/Facebook

A vasárnapi játéknap megyei rangadóval kezdődik az NB I-ben: a Mezőkövesd a Diósgyőrt látja vendégül. A kövesdiek legutóbb szeptember közepén tudtak diadalmaskodni az NB I-ben, így nagy szükségük lenne az újabb három pontra. Pintér Attila a meccs előtt arra is kitért, hogy jobb lenne, ha nézők előtt csaphatna össze a két együttes.

"A megyei rangadón ki kell majd használnunk ellenfelünk hibáit, megpróbáljuk kapott gól nélkül lehozni a találkozót, elöl pedig be kell találnunk ahhoz, hogy megszerezzük a három pontot. A Diósgyőrnek megvannak az erősségei, a MOL Fehérvár elleni mérkőzésen is látszott, hogy a DVTK egy jól szervezett csapat, ráadásul 2-3 komoly gólszerzési lehetőségük is volt a 90 perc során. Az erősségek közé tartozik a fantasztikus szurkolótábor is, akik a járványügyi helyzet miatt most nem lehetnek jelen a mérkőzésen.

 

Sajnos hiányozni fog a mi szurkolótáborunk is, hiszen nekünk is csodálatos közönségünk van, még ha létszámban nincsenek is annyian, mint a diósgyőriek.

 

A csapattal két és fél hete dolgozunk együtt, maximálisan elégedett vagyok a játékosokkal, az edzéseken odaadóan, nagy figyelemmel végzik a feladatokat és próbálják elsajátítani azokat a taktikai elemeket, amivel biztos vagyok benne, hogy előrébb tudunk majd lépni. Most olyan mérkőzések következnek a számunkra, amelyeken nem szabad kikapnunk, a hátralévő öt idei találkozóból megpróbálunk minél többet megnyerni" - fogalmazott Pintér a Kövesd hivatalos weboldalának.

A Kövesd egyébként hetedik alkalommal látja vendégül a Diósgyőrt a legmagasabb osztályban. A mérleg kicsi matyóföldi fölényt tükröz: 3-szor nyert a Mezőkövesd, 2-szer a DVTK és egy összecsapás döntetlennel zárult. 

Feczkó Tamás annak örülhet, hogy egyre több játékosa tér vissza. Úgy tűnik, hogy csak Molnár Gáborra nem számíthat a Diósgyőr trénere. 

"A Pintér Attila csapataira jellemző stílusjegyeket már az első mezőkövesdi mérkőzésén fel lehetett fedezni. A stabil védekezésük alapja a középső zónában bemutatott agresszív játék, valamint a mérkőzés több periódusában is sikeresen támadták le az ellenfelet, aminek köszönhetően az MTK alig tudott helyzetet kialakítani. Alaposan kielemeztük az ellenfelet, azonban jelen pillanatban számunkra a saját játékunk a legfontosabb, azt kell tökéletesen játszani a győzelem érdekében.

 

Az első 8 mérkőzésen rendre betaláltunk az ellenfél kapujába, ezért különösen fájó, hogy legutóbb kétszer is gólképtelenek maradtunk. A helyzeteink akkor is megvoltak, de vagy mi hoztunk rossz döntést, vagy a kapufa segítette ki az ellenfelet.

 

A Mezőkövesd ellen még több helyzetet kell kialakítani, ugyanakkor ezúttal sokkal jobban kell sáfárkodni a helyzetekkel. Ennek érdekében sokkal jobban kell koncentrálni a kapu előtt, mint korábban, és akkor annak meg lesz az eredménye" - mutatott rá Feczkó Tamás.

A Mezőkövesd-DVTK mérkőzés 14.05-kor kezdődik. A találkozót Iványi Zoltán fogja majd vezetni. 

Legfrissebb híreink