Mezőkövesd-DVSC: kezdhetnek fellélegezni Dzsudzsákék

Sok múlik az MTK meccsén.

Forrás: Mezőkövesd Zsóry/Facebook

Mezőkövesd-DVSC 0-1 (0-1)

Hétközi fordulóval folytatódott a küzdelem az NB I-ben. A 31. játéknap a Mezőkövesd-Loki összecsapással kezdődött, amelyen a labda mellett a számológép is főszereplő volt. A meccs előtt Pillár Róbertet köszöntötték 100. NB I-es fellépése miatt. 

A találkozó alaphangját Sós Bence lövése adta meg a harmadik perc végén. Nem sokkal később Drazsics esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja néma maradt. A VAR sem látott szabálytalanságot, így nem jutott tizenegyeshez a hazai csapat. A szünethez közelítve Farkas ígéretes helyzetből tüzelt, de Gróf Dávid nagyot hárított. Aztán a 45. percben megszerezte a vezetést a Loki, Sós passzát Pávkovics váltotta gólra.

A szünetet követően Sós növelhette volna a vendégek előnyét, de nem járt sikerrel. A második félidő derekán Farkas beadását követően Drazsicsot csak néhány centi választotta el a góltól, a labda a lécen csattant. A hátralévő időben újabb találat nem született, vagyis a debreceniek szerezték meg a három pontot. 

Ezzel a sikerrel az már eldőlt, hogy a Lokit nem előzheti meg a Gyirmót. Amennyiben az MTK nem győzi le holnap a Puskás Akadémiát, akkor biztossá válik a DVSC bennmaradása, vagyis Dzsudzsákék kezdhetnek fellélegezni. Érdekesség, hogy a hajdúságiak két vereség után nyertek ismét a pontvadászatban. 

A Mezőkövesdnek szintén figyelni kell az MTK-Puskás Akadémia összecsapást szerdán. Ha az MTK nem nyer, akkor a Kövesd is az NB I-ben kezdheti meg az új idényt. 

Azt tegyük hozzá, hogy az MTK gólkülönbsége jóval rosszabb, mint a Lokié és a Mezőkövesdé. 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: SÓS BENCE

Amíg a pályán volt, végig aktívan futballozott, emellett Pávkovics Bence találata előtt ő adta a gólpasszt. 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: DRAZICS HELYZETE

A második félidő derekán járt a legközelebb az egyenlítéshez a Kövesd, de Drazsics életerős lökete a lécen csattant. 

A GÓL TÖRTÉNETE:

45. p.: Sós tört be a tizenhatoson belülre, majd visszatette a labdát Pávkovics Bencének, aki ballal bombázott a hazai kapu jobb oldalába kb. 13 méterről. 

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A DVSC a Puskás Akadémiát fogadja szombaton, míg a Mezőkövesd a ZTE otthonában vendégeskedik vasárnap. 

JEGYZŐKÖNYV:

Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 0-1 (0-1)
Mezőkövesd, v:
Bognár
gólszerzők: Pávkovics (45.)
sárga lap: Madarász (59.), Babati (87.), illetve Pávkovics (87.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai - Farkas (Babati, 71.), Pillár, A. Lukic, Vadnai - Madarász (Besirovic, 64.), Cseke, Cseri, Vajda - Drazic (Csurko, 65.), Jurina
Debreceni VSC: Gróf - Kusnyír, Pávkovics, Deslandes, Korhut (Ferenczi, 77.) - Varga J., Da. Babunski - Dzsudzsák (Bévárdi, 77.), Baráth P., Sós (Bódi, 52.) - Tischler (Do. Babunski, 69.)
 

Tabella a linkre kattintva érhető el. 

FRISSÍTÉS:

19.19:

Legfrissebb híreink