Mezőkövesd-Budafok: két régi jó barát párharca - ELŐZETES

Ukrán válogatott is pályára léphet.

Forrás: budafokimte.hu

Az NB I 4. fordulójának szombati első meccsén a Mezőkövesd a Budafokot fogadja.

Két régi jó barát összecsapása - így is lehet jellemezni a találkozót. Csizmadia, Kuttor, Koller, Horváth G. - így állt fel a fehérvári védelem 2004. szeptember 18-án, amikor Csizmadia Csaba, a budafokiak vezetőedzője játékosként bemutatkozott az NB I-ben. A következő szűk két és fél évben Csizmadia és a Mezőkövesdet irányító Kuttor Attila több mint ötven hazai és nemzetközi mérkőzésen futballozott egymás mellett, Magyar Kupát is nyertek együtt.

Szombaton ellenfélként, immár a kispadról meccselve találkoznak, méghozzá először, hivatalos mérkőzésen. Mindkét együttes három meccs után négy szerzett ponttal áll a tabellán. 

"A Paks elleni mérkőzés után nagy feszültség volt a csapatban, percek teltek el, mire feloldódtak a játékosok, nagyon sokat tettünk azért az utolsó 15-20 percben, hogy megtartsuk a 2-1-es vezetést és ez nem azért volt, mert nem szerettünk volna dominálni, hanem az elmúlt hetek, hónapok „sikertelenségei” után nagyon vágytunk már a győzelemre. A Paks ellen egy óriási gátat szakítottunk át, ugyanis az, hogy a tavalyi évben nem szereztük meg a 3. helyet és ellenfelünk elérte a bennmaradást, lényegében annak a három mérkőzésnek volt köszönhető, amit elbuktunk velük szemben. Bíztunk benne, hogy előbb-utóbb megszakad ez a sorozat és ez most bekövetkezett, külön öröm, hogy ez idegenben jött össze. A kéthetes bajnoki szünet most különösen fontos volt számunkra, már csak azért is, mert sérült játékosaink közelebb kerültek ahhoz, hogy a szűk keretben legyenek és az új játékosok be tudtak illeszkedni, a csapattal együtt tudtak edzeni" - mondta Tóth László, a matyóföldiek szakmai igazgatója.

"A Budafok ugyan újonc a bajnokságban, de már abszolút NB I.-es csapatnak számít, amit alátámaszt, hogy négy pontjuk van, ugyanúgy mint nekünk. Komoly mérkőzéseken vannak túl, legyőzték a Kisvárdát, döntetlent játszottak Újpesten és ha a helyzeteiket kihasználják, a MOL Fehérvárral is szorosabb találkozót játszhattak volna. A Budafok egy ambiciózus fiatal csapat, akik az NB II.-ből hozott lendületet továbbvitték eddig, mi ezt most szeretnénk megtörni. Nem is lehet más célunk hazai pályán, mint a győzelem, úgyhogy csak a három pont megszerzése számít elfogadhatónak ezen a mérkőzésen. Ami a játékosokat illeti, Farkas minden valószínűség szerint már a keretben lesz a hétvégi találkozón, Guzmicsra szintén számíthatunk, ugyanakkor Pillár várhatóan majd szeptember végén készülhet újra együtt a csapattal.

Új játékosunk, az ukrán válogatott Boryachuk a tervek szerint szintén helyet kaphat már a keretben a hétvégén" - emelte ki Tóth László.

 

"Különleges lesz számomra a szombati nap, hiszen hivatalos mérkőzésen először meccselhetek korábbi csapattársammal, Kuttor Attilával. Ő futballozott mellettem a védelem közepén, amikor bemutatkoztam az NB I.-ben és utána hosszú ideig játszottunk egymás mellett. A Mezőkövesd az első három bajnoki fordulóban három különböző felállásban szerepelt, így nehezebben tudunk felkészülni arra a játékra, amit ellenünk választhat. Látható, hogy Attila valami újat próbál és mint minden változásnál, ennél is időre van szükség. Volt két hetünk felkészülni a találkozóra, a munkát pedig a kisebb kényszerszünet sem zavarta meg. Jó csapat lesz az ellenfelünk, de egyértelműen pont és pontok megszerzéséért utazunk Mezőkövesdre" - fogalmazott Csizmadia Csaba.

A találkozó 14 óra 45 perckor kezdődik Mezőkövesden.

Legfrissebb híreink