Mesés meggazdagodás helyett – interjú Gróf Dáviddal

Elképesztő helyre igazolhatott volna a Fradi új kapusa.

Forrás:

Gróf Dávid az Ferencváros kapusa lett. Egyébként megint, mert 13 éves korában már egyszer átigazolt a zöld-fehérekhez, akkor Angyalföldről. Grófnak kitűnő vetélytársa lesz majd a zöld-fehéreknél Dibusz Dénes személyében. És rákérdeztünk egy korábbi nyilatkozatára is, amit a csakfoci.hu-nak adott, mert annak a kivonatát többen is elküldték az nb1.hu-nak. Viszont fontos, hogy a kivonatát…
 
Pár órája túlvagyunk a bejelentésen. Milyen reakciókkal találkoztál?
A családom, a barátaim és én is izgatottan állok a kihívás elé. A többi reakció vegyes volt, de erre lehetett számítani.
 
13 évesen már voltál a Ferencváros játékosa. Hogyan emlékszel vissza arra az időszakra?
A Vasasban kezdtem el a pályafutásomat, de a szüleimmel úgy éreztük, nem igazán számítanak rám. A Fradiból viszont megkerestek, igazoljak hozzájuk, mert kellek nekik, természetesen jól esett. Az élet úgy hozta, hogy most visszatérhetek. Az első Fradi-korszakom után amúgy visszakerültem a Vasashoz, egészen pontosan az U17-es csapathoz, de még nem múltam el sokkal 16 éves, amikor Kozma Istvánnál bemutatkozhattam a tartalékcsapatban. Ezután igazoltam Skóciába.
 
Mit jut az eszedbe, ha azt mondom, hogy Honvéd?
Csak pozitív dolgok. A bajnoki címet nem fogom soha elfelejteni. Semmi negatívum nincs bennem a kialakult vélemények egy része miatt, csak a szépre és a jóra fogok emlékezni.
 

null

null

Úgy tudom, hogy Szaúd-Arábiába is igazolhattál volna. Tévedek?
Nem, valóban volt ajánlatom. Viszont hiszek a képességeimben, abban, hogy szakmailag tudok még tovább fejlődni, nem az érdekelt, hogy nagyon meggazdagodjak. Most a 30-szoros bajnokhoz, az aranyérmes, BL-induló Ferencvároshoz kerültem, minden adott ahhoz, hogy még jobb kapussá váljak.
 
Ugye tudod, hogy egy korábbi nyilatkozatod miatt felrobbant ma az internet?
2 éve történt. Aranyérmet ünnepeltünk a Honvéddal, mi voltunk a bajnokok, a szakmai topcsapat. Tehetősebb, magyar klubokkal példálóztunk, arról volt szó benne, hogy csak a több pénz miatt nem érdemes eligazolni ezekhez a gárdákhoz Kispestről. Ha valaki emlékszik rá vagy olvasta a teljes interjút, akkor tudja, hogy a Vidit is megemlítettem. Akkoriban azonban nem állt még mögöttem olyan menedzsment, amelyik felhívta volna a figyelmemet arra, mekkora jelentősége lehet a szavaimnak. De hangsúlyozom, ha csak a pénz érdekelt volna, akkor most nem a Fradit választom.
 
Dibusz Dénes az egyik legjobb magyar kapus. Milyen a viszonyotok?
Tényleg az. A válogatottban ismerkedtünk össze, szerintem nagyon jó a kapcsolatunk. Azóta már volt, hogy magánemberként, barátként is számíthattunk egymásra. Mindketten tisztában vagyunk a lényeggel: csak a csapat érdeke számít!
 

Legfrissebb híreink