Menetel a Kövesd: ez a váltás kellett Kuttorék újabb győzelméhez

Bosszantó dologra világított rá a Puskás Akadémia vezetőedzője.

Forrás:

Álomrajtot vett az NB I-ben a Mezőkövesd. Kuttor Attila csapata három meccsen kilenc pontot szerzett, vagyis hibátlan a gárda mutatója. Szombat este a Puskás Akadémiát kényszerítették térdre a kövesdiek, a meccs egyetlen találatát Cseri szerezte a második félidő elején.

Kuttor Attila szerint két kiváló együttes csatájából a tanítványai tudtak győztesen kikerülni.

"Azt gondolom, hogy egy nagyon jó mérkőzésen két kiváló csapat találkozott egymással, és komoly fegyverténynek értékelem, hogy a végén mi tudtunk nyerni 1-0-ra. Készültünk valamivel erre a meccsre, ami az elején nem működött, de hál ’Istennek utána rátaláltunk egy másik megoldásra, ami sokkal jobban ment. A játékunk is feljavult, ami a stabilitásunknak is jót tett" - jelentette ki Kuttor.

Hornyák Zsolt a bekapott gól miatt bosszankodott, úgy gondolja, játékosaiból hiányzott a kellő agresszivitás a találat előtt.

"Először is gratulálok a mezőkövesdiek győzelméhez! Sajnos csak az első húsz perc volt az, amit szerettünk volna játszani, ekkor több lehetőséget is kihagytunk, gondolok itt például Knezevic kapufájára. Tudtuk, hogy a házigazda védekező játékkal fog ellenünk felállni, és kontratámadásokkal szeretné hozni a találkozót. A huszadik perc után elvesztítettük a türelmünket, és nem jól reagáltunk a hazaiak játékstílusára. Optikailag mi nyomtunk, tartottuk a labdát, de nem voltunk elég agresszívak, nem tudtunk kialakítani igazi lehetőségeket.

A székesfehérvári mérkőzésünkhöz hasonlóan, most is rögtön a fordulás után kaptunk gólt, ami igazán bosszantó. Nem szabad elvenni az érdemet a meccs egyetlen találatának szerzőjének, de én úgy közelítem meg a dolgot, hogy nem támadtuk meg kellőképpen agresszívan, ezért maradhatott ott olyan lövőhelyzetben.

 

A második félidőben hiányzott az is, hogy a játékosaim több szívet tegyenek a játékukba, és így nem tudtunk kidolgozni egyetlen százszázalékos gólhelyzetet sem, amivel legalább egy pontot meg tudtunk volna menteni" - összegzett Hornyák.

Emlékeztető:

Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)
Mezőkövesd, 2214 néző, v.:
Bognár
gólszerző: Cseri (46.)
sárga lap: Karnyickij (18.), Pekár (39.), Berecz (86.), illetve Sós (92.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Eperjesi, Neszterov, Katanec, Vadnai - Berecz, Karnyickij - Pekár, Cseri (Vajda S., 66.), Molnár G. (Silye, 88.) - Nagy D. (Zivzivadze, 74.)
Puskás Akadémia FC: Hegedüs L. - Szolnoki, Meissner, Hadzsijev, Nagy Zs. - Radics, Urblík (Sós, 55.), Van Nieff - Knezevic - Vanecek, Henty

A mérkőzés elején kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség, a felcsúti Knezevic a kapufát találta el, majd nem sokkal később a Mezőkövesd előtt is adódott nagy gólhelyzet. Az első negyedóra aktívabb időszaka után valamelyest óvatosabbá vált mindkét csapat, így a szünetig nem született gól.
    
A folytatásban viszont az előző fordulóban is eredményes Cseri bombagólt lőtt a jobb felső sarokba. Lendületben maradt a Mezőkövesd, azonban nem sikerült növelnie az előnyét. Az utolsó félórában már inkább az eredmény tartására törekedett Kuttor Attila csapata, amely meg is őrizte minimális előnyét a lefújásig, mivel a vendégek nem tudtak újítani, és jószerivel helyzetig sem jutottak a második félidőben.

 

 

Legfrissebb híreink