Melyik sztárcsapatba vágyik a Liverpool ellen parádézó magyar kapus?

Példaképeiről is beszélt Onódi Ákos.

Forrás: Aston Villa/Facebook

A Digi Sport nb1.hu-nak küldött közleménye:

„A legnagyobb dolog számomra az, hogy az Aston Villában be tudtam mutatkozni” – mondta Onódi Ákos a Reggeli Startban, miután a Liverpool elleni FA-Kupa-meccsen ő védett a birminghami klub felnőtt csapatában. Az Aston Villa tizenkilenc éves kapusa elmondta, hogy melyik sztárkapushoz hasonlítaná magát, kinél szeretne jobb lenni, és legnagyobb focival kapcsolatos álmáról is beszélt.

Onódi Ákos nyolc védéssel zárta a Liverpool 4-1-es győzelmével végződött kupameccset, amelyen a koronavírusos fertőzések miatt az ifjúsági csapatával állt ki az Aston Villa: „Éreztük, hogy nem akkora a nyomás, mintha a teljes felnőtt kerettel álltunk volna ki, viszont ez ugyanúgy a debütáló meccsünk volt, ráadásul az FA-Kupában, a Liverpool ellen. Mindenkin éreztem, hogy nagyon izgulnak, és még mérkőzés után pár nappal, kedden is totál rosszul érezte magát mindenki, fájt a fejük és a hasuk - úgyhogy a hirtelen jött adrenalin szétszedte a srácokat.”

„Ha ma nem tudták volna elhalasztani a mérkőzést, akkor szerintem maradt volna ez a felállás, mivel a felnőtt csapat teljes kerete a mai napig el van különítve” – válaszolt a kérdésre Onódi Ákos, hogy védhetett volna-e a Tottenham ellen végül elhalasztott PL-meccsen, majd hozzátette: „Az Aston Villának sem érdeke, hogy mindenáron minket játszasson, és ezáltal pontot veszítsen.”

Onódi Ákos 2018 őszén igazolt Győrből (ahol 16 évesen mutatkozott be az NB II-ben) az Aston Villához, jelenleg pedig épp kölcsönszerződés előtt áll, hogy tartósan felnőtt meccseken szerepelhessen: „A meccs után többen hívták a kapusedzőmet és az ügynökömet, angol ötöd osztályról beszélünk. Két-három hetünk van lezárni ezt az ügyet.” A Premier League-szintre jutást illetően a magyar labdarúgó úgy gondolja, hogy „kapusként nagyon nehéz gyökeret verni egy első osztályú csapatban fiatalon. Azt látom legreálisabbnak, hogy három-négy év még mindenképp kell, hogy megtörténjen az esetleges áttörés.”

Onódi Ákos azt is elárulta, hogy a régiek közül, Oliver Kahn és Iker Casillas a kedvenc kapusa, a maiak közül pedig De Gea. „Furcsa, mert hasonló testfelépítésem van, mint David De Geának, és ezáltal mozgásdinamikailag kicsit hasonlóak vagyunk. Úgy érzem, hogy hozzá hasonló stílusú vagyok. Egyébként Jed Steer (az Aston Villa egyik kapusa) kérdezte tőlem, hogy van-e olyan példaképem, akire hasonlítani akarok. Mondom, hogy Ederson az a Manchester Cityből. És akkor ő erre mondta, hogy innentől kezdve úgy menjek fel a pályára, hogy én Edersonnál egy szinttel jobb akarok lenni – meglátjuk, hogy ez lehetséges-e.”

Onódi Ákos a Premier League bármelyik klubjában védene, ha lehetősége lenne rá, de Anglián kívül is van egy álma: „Két klub van az életemben, amiket imádok, szeretek: az egyik a Győri ETO, a másik a Real Madrid – úgyhogy nekem az abszolút csúcs, ha valamilyen oknál fogva összejönne, az a Real Madrid lenne.”

Legfrissebb híreink