Megye I-es kapus, aki kivédte a Vasas szemét és a sivatagba készül – INTERJÚ

Várják a csapatukba az angyalföldi hívek.

Forrás: Vasas FC

Két módja van annak, hogy a szurkolók elmondják a véleményüket egy adott csapat teljesítményéről, főleg akkor, ha nem tetszik nekik az, amit tapasztalnak.

Az egyik, hogy jól kiírják magukból a magukét a közösségi oldalakon, a másik, hogy még a mérkőzésen jelzik a tapasztalataikat. Negatív élménynél, nagyon negatívnál viszont bevett szokás, hogy levetetik a mezt a saját csapatuk játékosaival. Ennél kifinomultabb, ámde lehet, hogy mégis ugyanolyan megalázó az, ha az ellenfél játékosait éltetik, dicsérik meg. Pláne akkor, ha utóbbiak két osztállyal alacsonyabb osztályban játszanak amatőrként profik ellen.

Ez történt a hétvégén a Magyar Kupában Úrkúton, ahol a helyi, megyei I. osztályú csapat csak 1-0-ra kapott ki attól a Vasastól, mely az NB II-ben a bajnoki címet, az azzal járó feljutást tűzte ki célul (az első ETO-hoz képest 9 forduló után 9 pontos hátrányt sikerült eddig összeszedni...) úgy, hogy egy NB I-es gárdát búcsúztat a Magyar Kupában, majd feljutás után az NB I-ben is bajnok lesz előbb vagy utóbb...

Ezeket a célkitűzéseket csak a legelvakultabb Vasas-szurkolók vehették komolyan, főleg az elképzelt sztori második felét. Kádár Balázsnak viszont ezekkel nem kellett foglalkoznia. Volt korábban próbajátékon a Vidinél (nem kapott szerződést), védett a Veszprémben is, most az Úrkút kapusa és egész egyszerűen kivédte a Vasas szemét. És ez még akkor is igaz, ha az angyalföldiek győztek végül 1-0-ra.

A mérkőzés abszolút hőse, a modern kor szellemének megfelelően, Messengeren válaszolt az nb1.hu kérdéseire.

Több tudósítás is arról adott jelentést, hogy továbbjuthattatok volna. Így volt?
Igen! Úgy mentünk fel a pályára, hogy tovább akarunk jutni, igaz az esélyesek nem mi voltunk, de egy meccsen bármi lehet. Kis szerencsével tényleg elérhettük volna az álmunkat.

Miért nem jött végül össze a bravúr?
Mert egy szerencsétlen öngól eldöntötte a mérkőzést.

A Vasas elleni volt életed meccse?
Jól ment a védés szerencsére nagyon, de a legjobb teljesítményemet még a másodosztályban, egy Gyirmót elleni meccsen nyújtottam a Veszprém kapusaként.

A lefújás után nem a győzteseiket, hanem titeket éltettek a Vasas-szurkolók. Éltél már át hasonlót?
Nagyon jó érzés volt hogy kihívtak minket magukhoz a vendégszurkolók és vastapsot kaptunk. Általában vendég nézők nem nagyon szoktak örülni nekünk, így ilyen még nem történt meg velem.

Mit csinálsz, ha nem focizol?
Dolgozom, de általában a számítógép előtt is rengeteg időt töltök.

Meddig szeretnél eljutni a pályafutásod során?
Nagyon jó lenne magasabb szinten is védeni, de ebben a csapatban kiválóan érzem magam.

Kádár, kivédte egy profi klub szemét és végtelenül szerény válaszokat adott még így is. Egyébként a Vasas-szurkolók is válaszokat várnak kedvenceik eddigi teljesítményére, ezért a Facebookon azt követelik a vezetőktől, a szakmai stábtól és csapatkapitánytól, hogy álljanak ki eléjük a válaszokkal.

Azt nem tudni, hogy ez megtörténik-e, de arra lehet, hogy több esély van, hogy Kádár az egyik rokonával (aki segített a kapcsolatfelvételben és az interjú létrejöttében) együtt részt vesz novemberben az izraeli sivatagfutáson...

(a hozzászólások és a képek a Vasas Facebook-oldaláról vannak)

Legfrissebb híreink