Megye I-es ellenfél otthonában menetelne tovább a Paks

Ellenfélnéző és egyértelmű célok.

Forrás: paksifc.hu

Szombaton a Paks a megye I-es UFC Gyömrő otthonában játszik a Magyar Kupa 3. fordulójában, a tét pedig nem más, mint a továbbjutás, hisz egy meccsen dől el, ki kerül a legjobb 32 közé.

A Pest megyei I. osztály 8. helyén álló hazaiak az Algyő és a Szabadszállás legyőzésével (4-1-es, valamint 6-0-s siker) jutottak idáig, míg a remek formában lévő, az élvonal 2. helyén álló, hat bajnokin 17 gólt szerző paksiak NB I-esként most mutatkoznak be a sorozatban - a céljuk érthetően a továbbjutás, Medgyes Sinan balhátvéd például így nyilatkozott a meccs előtt: "Természetesen a kupában továbbjutnánk, ami pedig a bajnokságot illeti, egymás után két győzelemmel a hátunk mögött a három pontért mennénk Zalaegerszegre."

A Paks honlapja ellenfélnézőt tartott, ebből idézünk.

"Ellenfelünk „építkezése” 2002-ben kezdődött, ekkorra megalapították az Ifjúsági Labdarúgó Akadémia Gyömrő nevű utánpótlásnevelő bázist. Iskolákban meghirdetett toborzóval indultak, akkor ötven gyermekkel. Mára pedig egy olyan egyesületté nőtték ki magukat, amely már messze túllépett az utánpótlásnevelésen, felnőtt és öregfiúk csapatot is versenyeztet, kétszáz gyömrői és környékbeli sportolót foglalkoztat. A legfontosabb céljuk, hogy egy olyan közösséget hozzanak létre, ahol a gyermekek kiteljesedhetnek, jól érzik magukat, hasznosan, valamint egészségesen töltik szabadidejüket, és ez igaz a felnőtt korosztályokra is. Történetükhöz hozzátartozik, hogy 2005 decembere óta egyesületként működnek, ekkor lett a nevük Utánpótlás Futball Club Gyömrő. 2013-ban vették át a Gyömrői SE megszűnőben lévő labdarúgó-szakosztályát.

Hétvégi kupaellenfelünk jelenleg a Pest megye első osztályú, felnőtt bajnokságának tizenhat indulója közül a nyolcadik helyen tanyázik. Négy lejátszott mérkőzésükből kettőt megnyertek, kettőt elvesztettek. Újoncok, hiszen a 2020/21-es kiírásban még a megyei másodosztályban versengtek, és nyerték meg végül csoportjukat, mellyel az idei szériára szintet léphettek. Ami a kupát illeti, tavaly nem voltak tagjai a százhuszonnyolcas főtáblának. 

Csapatunk e sorozatban, a tavalyi MOL Magyar Kupa évadában három sikerrel megvívott párharc után a legjobb tizenhat között búcsúzott a Budafoki MTE ellen (2-4). A 2019/20-as szezonban azonban klubrekordot értünk el, hiszen egészen a negyeddöntőig jutottunk, ahol végül a későbbi kupagyőztes, a Budapest Honvéd gárdája állított meg minket, és Ők is csak a második találkozón tudtak fölénk kerekedni. 

Az idei első, gyömrői kupamérkőzésünkre egységesen 1.000 forintba kerülnek a belépők a Mendei úti sporttelepre.

Célunk természetesen idén sem lehet más, minthogy minél tovább jussunk, viszont évek óta jól látható, ez ebben a kiírásban sem olyan egyszerű, magától értetődő."
 

A találkozó 15 órakor kezdődik.

Legfrissebb híreink