Megye I-es csapathoz igazolt a Fradinál is dolgozó szakember

Aki a DVTK-nál és a Puskásnál is szakmai igazgató volt.

Forrás: dvtk.eu

A KELEN SC BEJELENTÉSE:

"Klubunk fejlesztési koordinátora lett a korábban a Puskás Akadémiánál, a Ferencvárosnál és Diósgyőrben is szakmai igazgatóként dolgozó ifj. Tajti József, aki nem csak határozott céllal, de jó érzéssel érkezett meg klubunkhoz.

A közelmúltban érkezett meg klubunkhoz a magyar labdarúgásban közel harminc évnyi tapasztalatot gyűjtő ifjabb Tajti József, aki kivétel nélkül mindegyik utánpótlás korosztálynál edzősködött és a felnőtt futballban is vállalt felelős szerepet. A felvezetőben említett klubok mellett Tajti volt az MLSZ edzőképzésének instruktora, később pedig szintén a szövetség alkalmazottjaként a Kárpát-medencei Akadémia Rendszer szakmai igazgatója is. Időközben nemzetközi tapasztalatot is szerzett, hiszen öt gyermeke közül a barcelonai La Masia-n nevelkedett Mátyást Spanyolországba elkísérve, szakmai utakon elemezte az Ibériai-félszigeten működő utánpótlás nevelési modelleket. 

"Volt személyes beszélgetés Harmati Tamással és Andreas van den Akerrel is, illetve persze végigböngésztem a klub honlapját is, ahol azért elég sok információ megtalálható arról, hogy mit is képvisel a Kelen. Ezután jó pár napot töltöttem a pályák mellett is, néztem a gyakorlatban megvalósuló edzéseket, figyeltem a kommunikáció milyenségét a gyerekekkel, ráláttam az edzések felépítettségére, és a különböző színekkel jelölt csapatokra is, és ezek alapján az jött le, hogy amit a klub megfogalmazott elvárásként magával szemben, azt a gyakorlatban teljesíti.

Ez egyébként egyáltalán nem általános eset itt Magyarországon, én személy szerint több olyannal találkoztam, ahol nem azonos az elmélet és a gyakorlat, mint olyannal, ahol igen.

 

Fejlesztési koordinátorként érkeztem ide, aminek elsődleges része, hogy az edzéseket és a meccseket járva akcióközeli tapasztalatot és videóra vett anyagokat gyűjtsek a klub munkásságáról, és a megismerteket kiértékelve segítségére legyek az utánpótlás edzőknek. Ennek sportszakmai és pedagógiai részei is lesznek az én részemről, illetve azoktól a külsős szakemberektől, akiket sikerül megnyernem ahhoz, hogy tudásukkal segítsék a Kelen edzőit egy-egy alkalommal. Emellett a működési modellt is úgy fejlesztjük, hogy az ugyan pár plusz kötelezettséget ró az edzőkre, ugyanakkor olyan rendszert ad a kezükbe, amivel a saját munkájuk minőségét is visszakövethetik, értékelhetik és fejleszthetik. Fontos ez nagyon, mert akkor jó a gyereknek, akkor tud érték lenni számára a foci, ha jó edző keze alatt dolgozhat. Szerencsére itt ehhez jó az alapanyag, vannak klubcélok, és így mindig is volt működési keret – ebből még akár valami nagyon jó is kisülhet" - nyilatkozta a szakember.

Legfrissebb híreink