Megvan, mit hiányol a magyar fociból a Loki edzője, játszott az U18-as válogatott

Változásról számolt be a Puskás Akadémia.

Forrás: dvsc.hu

DVSC

Napra pontosan hét hónapja dolgozik edzőként a DVSC szakmai stábjában Toldi Gábor, akivel többek között a debreceni életről, a filozófiájáról, és célokról beszélgetett a klub honlapja - ebből idézünk.

"A DVSC a legtöbb gólt rúgta eddig a bajnokságban, 6 forduló során 17 alkalommal volt eredményes. Teljes mértékben megegyezik a filozófiád Huszti Szabolcséval?

– Nem véletlenül hasonló a gondolkodásunk és dolgozunk együtt, a labdarúgásról alkotott véleményünk abszolút megegyezik. A támadó futball hívei vagyunk, és már előzetesen is tisztában voltunk azzal, mikor figyeltük a DVSC-t, hogy ebben a csapatban nagy potenciál van az előrejátékot illetően. Örömteli, hogy az NB II után az élvonalban is kirajzolódik a kreativitás a támadójátékunkban, és bízunk benne, hogy a későbbiekben is ugyanilyen hatékonyak tudunk lenni.

Mennyire vagy elégedett a csapat elmúlt hét hónapjával?

– Soha nem vagyok az. Olyan ember vagyok, aki mindig többet szeretne. Mint említettem, kötelező elvárás volt az NB II-es bajnokság megnyerése, ennek tükrében volt egyfajta nyomás a csapaton és rajtunk egyaránt. Tanulópénz volt számunkra ez az időszak. Sokkal könnyebb abban a tudatban futballozni, hogy 10 ponttal vezetjük a bajnokságot, és teljesen más, amikor kötelező nyernünk a cél elérése érdekében. A véleményem szerint az ilyen helyzetekben mutatkoznak meg az igazi karakterek akár egyénileg, akár csapatszinten. Ahogy már mondtam, ez egy nagyon fontos visszajelzés volt a játékosokat illetően a stábunk számára. Ami az NB I-et illeti, van bennem némi hiányérzet. Jól kezdtük a szezont, viszont a Zalaegerszeg elleni vereség rendkívül fájó pont a számunkra, ott valóban nem a legjobb arcát mutatta a csapat. Tudjuk, hogy egy mérkőzésen belül sok minden befolyásolhatja a játékunk minőségét, de talán az a legfontosabb, hogy 90 percen keresztül kiegyensúlyozott teljesítményt tudjunk nyújtani. Azzal is tisztában vagyok, lesznek olyan találkozók, melyeken hol az egyik, hol a másik gárda dominál, de célunk, hogy az egész összecsapásra kitoljuk a kontrollálást.

Az 1990-es évek végén voltál NB I-es labdarúgó. Bő húsz év távlatából miben más a mai magyar futball?

– Infrastruktúra szempontjából ég és föld a különbség, hiszen manapság már mindenhol gyönyörű stadionokban lehet futballozni, és maga a körítés is egészen más. Ami a futballt illeti, ahogy változik a világ labdarúgása, természetesen a magyar is. Úgy vélem, sokkal inkább leszűkültek a területek és gyorsabb lett a játék. A legjobban talán az igazán kreatív labdarúgók hiányoznak nekem a mai hazai fociból."


U18-AS VÁLOGATOTT

Férfi U18-as válogatottunk gyorsan előnybe került a macedónok elleni gyirmóti felkészülési mérkőzésén, de a vendégek még a szünet előtt fordítottak, így Fábián Bence második félidei találatával csak a döntetlent tudtuk megszerezni - jelezte az MLSZ.

A két csapat keddi mérkőzésén a magyar válogatott az utolsó pillanatban, a 96. percben szerzett góllal csikarta ki az 1-1-es döntetlent, a csütörtöki visszavágón azonban már a 7. percben vezetést szereztünk, a Keresztes Noel buktatásáért megítélt szabadrúgásból Nagy-Kolozsvári Dániel vette be a kaput, igaz, ehhez kellett a vendégek kapusa is, aki nem tudta megfogni a középre érkező labdát, amely a karjáról a hálóba perdült (1-0). A magyar válogatott irányította a játékot, a gól után egy kapufát is lőttünk, de a macedónok is veszélyesek voltak, több támadásukat is helyzettel fejezték be, ahhoz viszont eleinte nem voltak elég pontosak, hogy gólt szerezzenek. A 33. percnem azonban egy védelmi hibát kihasznált az ellenfél, Besar Gudjufi kapásból vágta a jobb alsó sarokba az egyik játékosunkról elé pattant labdát (1-1). Ebben a priódusban nem állt össze a védelmünk, a 35. percben újabb elkerülhető gólt kaptunk, Nikola Pavleski szedett fel egy lecsorgó labdát a tizenhatosunkon belül, és zavartalanul lőhetettt a hálóba (1-2). Az első félidővégéig egy-két átlövési kísérletünk volt ugyan, de az egyenlítés nem jött össze, így akárcsak kedden, ezúttal is egygólos magyar hátrányban zárult a játékrész.

Oross Márton a szünetben kettőt cserélt, Csóka Dominik és Lénárt Gábor állt be. A második játékrészben a magyar válogatott irányította a játékot, de az első negyedórában inkább csak a kapu elé érkező beadásokból alakultak ki kisebb lehetőségek a támadóink előtt. A macedónok a második félidőben mindent megtettek annak érdekében, hogy ne alakulhasson ki folyamatos játék, sokat állt a játék sérülések miatt kisebb szabálytalanságok után. A 80. percben szép góllal egyenlítettünk, Kaján Norbert jobb oldali beadását követően a balösszekötő helyén érkező Fábián Bence az öt és feles sarkától előrevetődve fejelt a bal felső sarokba (2-2). Az utolsó percekben sokat tettünk a győztes gól megszerzéséért, de a harmadik találat már nem jött össze, így másodszor is döntetlennel zárt csapatunk Észak-Macedónia ellen.

– Minden nemzetközi meccs nehéz, ezúttal is egy harcos, kemény ellenféllel játszottunk, sajnálom, hogy újra elmaradt a győzelem – értékelt a mérkőzés után Oross Márton szövetségi edző. – Ami a leginkább bánt, hogy úgy éreztem, a vendégek mentalitásban fölénk tudtak nőni, így ahelyett, hogy a gyors gól után megnyugtatóvá tettük volna a vezetésünket, mi kerültünk hátrányba. Négy nemzetközi mérkőzés után tisztul a kép, egyre inkább kirajzolódik, kikre számíthatunk a jövőben. Az is látható, hogy a jó mentalitás a legfontosabb a válogatott keret kialakításakor, hiszen hosszú távon is csak szorgalommal és alázattal juthatnak előrébb a játékosok.

Magyarország-Észak-Macedónia 2-2 (1-2)
Magyarország: 1 Dala Martin - 2 Kaján Norbert, 15 Kiss Norbert (5 Lénárt Gábor, 46.), 14 Nagy Zoltán, 3 Korógyi Szabolcs (25 Fábián Bence, 75.) - 17 Dénes Adrián (23 Krajcsovics Ábel, 58.), 6 Nagy-Kolozsvári Dániel (18 Tuboly Máté, 58.), 10 Keresztes Noel (16 Sipos Szabolcs, 58.), 24 Dénes Vilmos (11 Csóka Dominik, 46.) - 9 Rácz Balázs, 19 Bakti Balázs (8 Jurek Gábor, 86.)


PUSKÁS AKADÉMIA

"VÁLTOZÁS: KÉT NAPON LESZ KIVÁLASZTÓ NAP

Szeptember 23-án a 2009/2010-es, szeptember 30-án pedig a 2007/2008-as korosztályt várjuk.

Továbbra is várjuk a fiatal tehetségek jelentkezését a szeptember végi kiválasztó napokra.

Az áprilisban tartott napokhoz hasonlóan, a nagy érdeklődésre való tekintettel ezúttal is két napon érkeznek a korosztályok, így a biztonsági előírások betartása mellett a játékosok még inkább szem előtt lehetnek szakmai stábunk számára.

Időpontok:

2009-2010: 2021. szeptember 23. 9.00.

2007-2008: 2021. szeptember 30. 9.00.

A helyszín: 8086 Felcsút, Fő utca 176.

Érkezés és személyes regisztráció 9 órától a II-es kapunál. Szeretnénk megkérni minden résztvevőt, hogy átöltözve érkezzen, mivel öltözőt nem tudunk biztosítani!

Előzetes regisztráció az alábbi linken:

REGISZTRÁCIÓ

A sikeres regisztrációhoz – az ismert járványügyi helyzetre való tekintettel – orvosi alkalmassági szükséges, illetve a jelentkezőknek orvosi igazolást kell hozniuk arról, hogy esetükben nem merül fel a koronavírusos megbetegedés gyanúja.

A szülőket szeretnénk megkérni, hogy vegyék figyelembe: az akadémia területére csak a játékosok jöhetnek be. Regisztrálni csak a jelzett korosztályokban lehet.

További információ: +36 20 316 4427

Itt az újabb esély, ne szalasszátok el!"

Legfrissebb híreink