Megvan, miért nem igazolt Szoboszlai a Milanhoz

A magyar válogatott pályaedzője nyilatkozott.

Forrás: Réti Zsolt

Giovanni Costantino, a magyar válogatott pályaedzője elismerte, hogy tavaly nyáron Szoboszlai Dominik nagyon közel volt ahhoz, hogy csatlakozzon a Milanhoz - számolt be róla az olasz portálokon megjelent híreket idézve az acmilan.hu.

Szoboszlait 2020 januárjában hozták szóba először a Milannal, majd nyáron újra a kiszemeltek listáján szerepelt. Akkoriban forradalmi változások voltak kialakulóban a klub háza táján, amelynek részeként Ralf Rangnick érkezett volna a vezetőedzői és a sportigazgatói pozícióba. Végül mindez meghiúsult, miután a csapat kiváló teljesítménnyel zárta a 2019/20-as szezont és a klub úgy döntött, hogy megerősíti Stefano Piolit a pozíciójában, továbbá Paolo Maldini is maradt a vezetőségben – akinek más elképzelései és tervei voltak az igazolásokról.

Costantino a CM: 'Szoboszlai vicino al Milan, mi chiedeva tante cose. Ma senza Rangnick... Lipsia scelta giusta'

 

Costantino Calciomercatónak adott nyilatkozatát is idézte a szurkolói portál a Szoboszlai-Milan vonal kapcsán:

“Dominik azt mondta, hogy volt egy lehetőség, aztán később más utat választott. Nagyon jó barátságban vagyok vele és kérdezősködött az olasz bajnokságról. Nagyon közel volt a Milanhoz, aztán másképpen alakult az edzőkérdés a klubnál. Akinek csatlakoznia kellett volna a klubhoz, végül nem érkezett - Ralf Rangnick érkezésének meghiúsulása egyértelműen mindent megváltoztatott. Hosszú tárgyalás volt, és akadtak a Milan mellett más olasz csapatok is, de nem árulhatom el név szerint. Rendkívüli technikai adottságai vannak és most a Bundesligában kell versenyeznie a Leipzigben, amely nem keveset fizetett érte. Véleményem szerint az ügynökével jó döntést hozott, hogy egy Salzburghoz hasonló klubba ment, ahol hasonló rendszerben fejlődhet. Olaszországban taktikai szempontból több nehézsége lett volna" - mondta Constantino.

Mint ismert, a magyar válogatott karmestere a sérülése miatt eddig nem léphetett pályára az RB Leipzig színeiben.

Legfrissebb híreink