Megvan, mennyit kereshet az El-csoportkörrel a történelmet író Fradi

Sosem történt olyan a magyar fociban, mint most.

Forrás: Bakonyi Péter

Mint ismert, a Ferencváros az odavágót követően a visszavágón is 3-2-re kapott ki a svájci Young Boystól, így 6-4-es összesítéssel búcsúzott a Bajnokok Ligája selejtezőjének rájátszásában - a zöld-fehérek az európai kupaőszt az Európa-liga csoportkörében töltik.

Tegnap már jeleztük, a BL-csoportkörbe jutás esetén mennyit kereshettek volna a zöld-fehérek:

A Blikk pedig most arról számolt be, hogy az UEFA 3,63 millió eurót, azaz 1,26 milliárd forintot utal majd az El-csoportkörért, ami szeptember 16-án rajtol, és aminek sorsolását most pénteken tartják. Ehhez jön még az UEFA együtthatóért járó 528 ezer euró is. Minden egyes győzelem 630 ezer eurót (219 millió forint), a döntetlen 210 ezer eurót (73 millió forint) ér. A csoport első két helyezettje jut majd tovább, a csoportelsőségért 1,1 millió euró (382 millió forint), a második helyért 550 ezer euró (191 millió forint) jár. Ha sikerül a Fradinak a csoport harmadik helyén végezni, akkor a Konferencia Liga egyenes kieséses szakaszában folytathatja. 

A Ferencváros révén egyébként kilencedszer jutott magyar labdarúgócsapat csoportkörbe európai kupasorozatban, a zöld-fehéreknek ötödször sikerült ez a bravúr - jelezte az MTI.

Az viszont először fordult elő, hogy egymás után négy idényben van magyar együttes a főtáblán, ugyanis 2018-ban a Fehérvár - még Vidi FC néven -, 2019-ben és idén pedig az FTC jutott bajnokként az Európa-liga csoportkörébe, míg tavaly a zöld-fehérek a BL-főtáblájára meneteltek. Szintén történelmi, hogy a Ferencváros egymást követő három idényben csoportkörös, korábban ez egyetlen magyar csapatnak sem sikerült.

Csoportkörbe jutott magyar csapatok:

Ferencváros (1995, Bajnokok Ligája)
Ferencváros (2004, UEFA Kupa)
Debreceni VSC (2009, Bajnokok Ligája)
Debreceni VSC (2010, Európa-liga)
Videoton FC (2012, Európa-liga)
MOL Vidi FC (2018, Európa-liga)
Ferencváros (2019, Európa-liga)
Ferencváros (2020, Bajnokok Ligája)
Ferencváros (2021, Európa-liga)

Legfrissebb híreink