Megvan Dárdai volt csapatának az új edzője - reakciók

Játékosként világ- és Európa-bajnokságot is nyert a tréner.

Forrás: Federico Gambarini / dpa

Közös megegyezéssel távozott a Hertha BSC kispadjáról Ante Covic, a szezon végéig Jürgen Klinsmann irányítja majd a csapatot.

Dárdai Pál volt csapatának új edzőjének a megbízása a bajnoki idény végéig szól, eddig a klub tanácsadó testületében dolgozott. Klinsmannak 2016 óta nem volt csapata, előtte volt a német és az amerikai válogatott szövetségi kapitánya is, valamint korábban a Bayern München kispadján is megfordult. Az 55 éves tréner játékosként is sikeres volt, 1990-ben világbajnokságot, valamint 1996-ban Európa-bajnokságot nyert.

Michael Preetz, a Hertha sportigazgatója így nyilatkozott a váltással kapcsolatban:

,,Rendkívül nehéz döntés volt, hiszen Ante több, mint 20 éve a Hertha része. Nagy szenvedéllyel vetette magát bele a munkába, amikor nyáron átvette a csapatot és magas szintű hozzáértésről és aprólékosságról tett tanúbizonyságot. Sajnáljuk, hogy idáig jutottunk, de végül a fejlődés és az eredmények érdekében lépnünk kellett. Meg szeretnék köszönni Ante elhivatottságát és idővel majd átbeszéljük, milyen más feladatot tudunk adni neki a Hertha-nál."

Ante Covic ezt mondta el a döntés kapcsán:

,,A mostanában mutatott játékunk és az eredménytelenség vezetett ehhez a döntéshez. Mivel a Hertha BSC nem csak egy munkaadó számomra, ezért természetesen fáj ez a döntés. Mindig azt mondtam, hogy a klub érdekei fontosabbak az egyéni érdekeknél. Nem csak ezt a munkát, de a klubot is teljes szívemből szeretem."

A Hertha jelenleg a 15. helyen áll a tabellán, 12 forduló alatt csupán 11 pontot gyűjtöttek. Szombaton a hatodik helyen álló Borussia Dortmundot fogadják hazai pályán.

Legfrissebb híreink