Megvan az utolsó Mezőkövesd legnagyobb hibája

És ezen sürgősen változtatni kell!

Forrás: Mezőkövesd/Gál Péter

Továbbra is az utolsó helyet foglalja el a Mezőkövesd a tabellán, annak ellenére, hogy már nem Kuttor Attila, hanem Pintér Attila irányítja a gárdát.

Pintérnek azonban nem volt sok ideje a szombati, első bajnokija előtt, mert mindössze másfél hete nevezték ki a csapat élére. Viszont az 1-0-s vereség után elmondta, amit lehetett, azt megtettek ennyi idő alatt:

„A játékosok mindent elkövettek annak érdekében, hogy megszerezzük a három pontot. Sajnos a futballt gólra játsszák, és mi kaptunk egy elkerülhető gólt. Nagyon pontatlanok voltak az utolsó passzaink, ha azokat jobban hajtjuk végre, akkor sokkal több lehetőségünk lett volna. Az MTK talán kétszer rúgott kapura, ebből egyszer betalált, s meg is nyerte a mérkőzést. Dolgoznunk kell azon, hogy ne csak helyzeteket alakítsunk ki, hanem gólt is rúgjunk. Nyilván ki kell még elemezni a mérkőzést, de nagyjából úgy történtek a dolgok, ahogy megbeszéltük. Megszereztük a labdákat, amikből tudtunk indulni, de az utolsó passzokba hiba csúszott. Úgy gondolom, amit másfél hét alatt meg lehetett tenni, azt meg is tettük.”

 

A Mezőkövesd eddig 11 mérkőzést tudott lejátszani a bajnokságban, ezeken a találkozókon 15 gólt kapott, ami nem túl vészes átlag. A csapat nem várt gyenge szereplése abban keresendő, hogy a támadójátéka nem túl hatékony, mert mindössze 8 gólt szereztek a játékosai.

 

Így a matyóföldiek legnagyobb, legfontosabb feladata az, hogy ezen a mutatón változtassanak. 

Pintérnek tehát mindenképpen ki kell találnia valamit, ameddig nem jön a téli átigazolási időszak, akkor viszont gólerős támadókat vagy olyan játékosokat kell majd igazolniuk, akik helyzetekbe tudják hozni az elől lévőket.

A Kövesd a következő fordulóban a szintén az életéért harcoló DVTK-t fogadja, majd a ZTE vendége lesz, utána fogadja a Paksot, majd Budafokra látogat, az év utolsó mérkőzésén a Puskás Akadémiát látja vendégül.

Az a Kövesd, mely a mezőnyből az egyedüliként nem érte el a 10 rúgott gólt eddig...

Legfrissebb híreink