Megvan a Vidi új sportigazgatója

Hivatalos bejelentés.

Forrás: molfehervarfc.hu

ÍME, A MOL FEHÉRVÁR FC HIVATALOS BEJELENTÉSE:

,,A MOL Fehérvár FC új sportigazgatója Sallói István!

Egykori kiváló játékosunk 1966. szeptember 26-án született Oroszlányban, ott indult labdarúgó-pályafutása is. 14 éves korában, egy salgótarjáni utánpótlás-tornán figyelt fel tehetségére Csiszár Gusztáv, így 1981-ben a Videoton labdarúgója lett és Székesfehérváron kezdte meg középiskolai tanulmányait. 1986-ban mutatkozott be az első csapatban, majd katonaévei alatt Győrben játszott, ahonnan visszatérve, 1990-től a csapat meghatározó játékosává vált. 1991-1993 között csapatkapitány, 1993-ban az Év Játékosa-díj nyertese, összesen 150 tétmeccsen lépett pályára piros-kékben és 40 gólt szerzett.

1993-ban a Honvédhoz igazolt, majd 1994-2000 között Izraelben játszott, ahol 2001-ben az elmúlt évszázad második legjobb idegenlégiósának választották. A Beitar Jeruzsálemmel kétszer nyert bajnokságot. A magyar válogatottban még Vidi-játékosként debütált 1992-ben, 13-szor szerepelt a nemzeti csapatban, 1 gólt szerzett. 2001 óta sportvezetőként dolgozik, nyert Magyar Kupát a Kecskeméttel, bajnoki ezüstérmet az Újpesttel (2004, 2009), kétszer NB II-es bajnokságot (a Siófokkal és a ZTE-vel). Az elmúlt három évben a ZTE FC sportigazgatójaként tevékenykedett.

“Fantasztikus éveket töltöttem el Fehérváron, gyakorlatilag itt nőttem fel. Már sokszor elmondtam, 14 évesen Csiszár Guszti bácsi fedezett fel egy utánpótlás-tornán, ezt követően a katonai szolgálatomat leszámítva 27 esztendős koroming Székesfehérváron éltem és játszottam, most pedig nagy örömmel térek vissza a klubhoz. Emlékszem, hogy mindig nagy figyelemmel követtem Dr. Brávácz Ottó akkori elnök munkáját, amely nagy inspirációt jelentett abban abban, hogy visszavonulásom után a sportvezetői pályát választottam. Húsz éve erre a feladatra vártam, ettől a perctől kezdve azért dolgozunk mindenkivel közösen, hogy sikeres csapatot építsünk” - mondta honlapunknak Sallói István, akivel a napokban hosszabb interjút is olvashattok majd a molfehervarfc.hu-n.

Előzmények - Mint ismert, az örmény Ararat Yereván elleni Európa Konferencia Liga-párharc vereséggel végződő visszavágója után Kovács Zoltán sportigazgató felajánlotta lemondását, amit klubunk vezetése elfogadott."

Legfrissebb híreink